Gazete Vatan Logo

Samsung'un Bixby mücadelesi sürüyor!

Samsung, Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus ile birlikte hayatımıza kazandırdığı Bixby tuşunun başka işlevlerle kullanılmaması için elinden geleni ardına koymuyor.

Samsung'un Bixby mücadelesi sürüyor!

Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modelleri piyasaya sürüldüğü günden bu yana, uygulama geliştiricilerle Samsung arasında bir soğuk savaş yaşanıyor. Zira bundan aylar önce Bixby tuşunu başka işlevlerle kullanılamayacak şekilde ayarlamaya çalışan Samsung, bugün gelen haberlere göre birçok ücretsiz yeni Android uygulamasını da engelledi.

Bixby tuşunu yedirmeyiz!

Bugüne kadar bu savaşta pek de başarılı olmadığı göze çarpan Samsung'un bir şekilde T-Mobile üzerinden satın alınan cihazlarda bu tarz uygulamaların kullanılamamasını sağladığı öğrenildi.

Fakat bu durumun neden T-Mobile cihazlarla sınırlı olduğu konusunda ise mantıklı bir açıklamanın olmadığını belirtmemiz gerekiyor. T-Mobile'ın birkaç gün önce yayımladığı güvenlik güncellemesinin ardından Bixby'nin başka işlevlere sahip olmasını sağlayan uygulamaların neredeyse tamamı kullanılamaz hale geldi.

Bu yaşanan olayların ışığında diğer Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modellerinin de çok yakında benzer bir muamele göreceğini tahmin etmek güç değil. Yalnızca ne zaman gerçekleşeceğini düşünmeye çalışmak daha mantıklı bir hareket olsa gerek.
Tabii bu süreçte uygulama geliştiricilerinin de bu güvenlik güncellemelerini aşmanın yollarını aradıklarını ve yüksek ihtimalle yeniden Bixby tuşunu baştan çıkaracaklarını söylemek de yanlış olmayacaktır.
Kaynak: ShiftDelete

Haberin Devamı