Gazete Vatan Logo

Samsung telefonlarda güvenlik açığı!

Samsung telefonlarda güvenlik açığı! 31 dakika önce eklendi Samsung telefonlarda güvenlik açığı! 1,120KEZ OKUNDU 0 Samsung akıllı telefon sahibiyseniz ve yerel Mesajlar uygulamasını kullanıyorsanız cihazınızın ayarlarını tekrar kontrol etseniz iyi olur. Bunun sebebi ise Samsung Mesajlar uygulamasının son dönemde tuhaf eylemlerde bulunması.

Samsung telefonlarda güvenlik açığı!

Reddit üzerinden yapılan paylaşımlarla ortaya çıkan Samsung Mesajlar sorunu kullanıcıların oldukça canını sıkacak cinsten. Uygulamanın kullanıcıların tüm fotoğraf galerilerini hiçbir şeyden kuşkulanmayan alıcılara gönderdiği belirtiliyor.

Alıcılara rastgele bir şekilde fotoğraf gönderen hatanın arkasında hiçbir iz bırakmaması da tehlikenin boyutunu artırıyor. Bu anlamda fotoğrafın alıcısı size bir şey söylemedikçe veya siz mobil operatörünüz tarafından toplanan kayıtları kontrol etmedikçe bu gönderimlerden haberdar olamıyorsunuz.

Sorunun şimdiye kadar Galaxy S9 ve Galaxy Note 8 modelleri üzerinden bildirildiği ancak diğer Samsung akıllı telefonların da bundan etkilenmiş olabileceği belirtiliyor. Bu ilginç hatanın Mesajlar uygulamasına gelen en son güncellemeden sonra ortaya çıktığı da bilgiler arasında. Samsung konuyla ilgili olarak açıklamada bulunmazken, şu an için tek yapılabilecek şeyin cihazın depolamasındaki uygulama izinlerini etkisizleştirmek olduğu paylaşılıyor. Bu işlemi menüden Ayarlar > Uygulamalar > Samsung Mesajlar sırasını takip ederek depolama izinlerini kaldırarak gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu adımları izlediğinizde kendinizin de fotoğraf gönderimi gerçekleştiremeyeceğini hatırlatalım. Bu süre zarfında başka bir mesajlaşma uygulaması kullanmanız ve sorunu düzeltecek güncellemenin gelmesini beklemeniz gerekiyor.