Gazete Vatan Logo

Samsung mali açıdan rahatladı!

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung, son aylarda sürekli başarı ile anılmaya başlandı. Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerinin duyurulması birlikte övgüleri toplamaya başlayan firma satışlarda beklentilerin üzerine çıkarak tedarik sorunlarıyla bile yüzleşti.

Samsung mali açıdan rahatladı!

Galaxy S5 modelinden sonra ciddi bir daralma yaşayan firma, amiral gemisi segmentinde ciddi ölçüde kan kaybetmişti. Uygun fiyatlı telefonları satmanın ötesine geçemeyen firma dersini iyi çalıştı ve Galaxy S7 ailesi ile düzlüğe çıktı.

2016 yılının ilk çeyreğine ait mali rapor resmi olarak açıklandı. Rakamlar Samsung’un Pazar payının %5.7 büyüdüğünü, gelirlerinin ise %12 oranında artış gösterdiğine işaret ediyor. Yükselişin bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Firma önümüzdeki süreçte Galaxy Note 6 ile karşımıza çıkacak ve o cihazda da başarının devamının gelmesi bekleniyor.

Geride bıraktığımız çeyrekte firmanın tüm operasyon geliri yaklaşık 43 milyar dolar seviyesinde. Bu rakamın 5.7 milyar doları ise kar. Bu rakam Samsung için oldukça tatminkar ve beklentilerin üzerinde. Geçtiğimiz yıl aynı dönem ile karşılaştırma yapıldığında ise %6.6’lık bir büyüme söz konusu.

Kar oranı, pazar payı, operasyon geliri ve net kar gibi tüm önemli alanlarda büyümenin, artışın gözlemlenmesi firma için oldukça iyi bir gelişme. Bakalım bu yükselişin devamı gelecek mi?

Haberin Devamı