Gazete Vatan Logo

Samsung kullananlar dikkat

Samsung kullananlar dikkat

Apple'ın çoğu iPhone ve iPad'e yayınlandığı anda gelen iOS güncellemelerinin aksine Android kullanıcılarını her yayınlanan yeni sürümle birlikte bir bilinmezlik kaplıyor. Google'ın Nexus cihazları dışındaki Android'li cihazları kullananlar, Android güncellemesini ne zaman alacaklarını veya alıp almayacaklarını haklı olarak merak ediyorlar.

Android'li telefon üreticilerinin başında gelen Samsung, güncelleyeceği telefonların listesini açıklamak gibi bir alışkanlığa sahip değil. Ancak Samsung fan sitesi Sammobile.com, firma içerisindeki kaynakları yoluyla kendi listesini ortaya çıkardı. Aşağıdaki tabloda Android'in en son sürümü Android 6.0 Marshmallow'a yükseltilecek Samsung cihazlarının listesini görebilirsiniz. Siteye göre Samsung, bu cihazlar üzerindeki testlerini sürdürüyor.

Şunu da not düşmek gerekiyor ki listede göremediğiniz bir Samsung cihazı varsa bu durum, onun Android 6.0'a yükseltilmeyeceği anlamına gelmiyor. Elbette bunun tam aksi de geçerli: Güncellemenin test edilmesinin, onun cihazınıza kesin olarak ulaşacağı anlamına gelmediğini de unutmamak gerekli.

Haberin Devamı

İşte Sammobile.com'un Android 6.0 Marshmallow'a yükseltilecek telefonlar listesi;

Galaxy S5

Galaxy S5 neo

Galaxy S6

Galaxy S6 edge

Galaxy S6 edge +

Galaxy Note 4

Galaxy Note 5