Gazete Vatan Logo

Samsung Galaxy S6 beklenenden daha erken mi çıkacak?

Galaxy S6 ve S6 Edge CES'te açıklanır ve beklenenden daha erken çıkarsa, Samsung çok iyi bir çıkış yakalayabilir.

Yeni amiral gemisinin resmi olarak ne zaman açıklanacağı belli oldu mu?

Samsung Galaxy S5 geçen sene Mobile World Congress'te açıklandı, 1.5 ay sonra yani nisan ayında satışa sunuldu. Koreli şirketin S6'yı aynı zaman çerçevesinde çıkaracağı tahmin ediliyordu.

Şimdiki raporda göre işler biraz daha değişmiş durumda. Samsung'un sıfırdan yeni bir anlayışla tasarladığı iddia edilen Galaxy S6'yı, daha erken bir zamanda çıkartarak 2015 yılına flaş bir başlangıç yapabilir. En azından Güney Kore medyasında çıkan rapora göre analistler CES 2015'te S6'nın açıklanacağı öngörüyor. Hikayenin geri kalanına birlikte bakalım.

Koreli online yayın Chosun Biz, MAS'tan (Güney Kore dışında bir kurum/Mirae Asset Securities) analistleri göstererek Galaxy S6'nın Las Vegas'ta düzenlenecek olan CES 2015'te (6-9 Ocak arası) açıklanacağını ileri sürdü. Analistler S6'nın Edge modelinin de (Kavisli ekranlı modeli) duyurulacağına inanıyor. Gerçi Sammobile'a göreyse Galaxy S6 Edge çıkmayacak. Bu da ayrı bir konu.

Eğer olur da Galaxy S6 ve S6 Edge CES'te açıklanır ve beklenenden daha erken çıkarsa, Samsung çok iyi bir çıkış yakalayabilir. Bu da yüksek kâr demek. Analistler 2015'te 45 milyon Galaxy S6'nın sevk edileceğini düşünüyor. 10 milyon da S6 Edge ünitesinin sevk edileceğini öngörüyorlar.

Söylenenlere bakarsak Samsung'un bu sene beklentilerin altında kâr etmesinden dolayı, şirket içinde ve mobil tarafta yeniden yapılandırma gerçekleşti. Bu yüzden eski stratejiler kutuya saklanıp, rafa kaldırılmış olabilir. Samsung yeni bir planlamayla karşımıza gelebilir. Bu yüzden en azından Galaxy S6'nın beklenenden daha erken çıkması sürpriz sayılmaz.

Haberin Devamı