Gazete Vatan Logo

Samsung'dan Apple'a rakip servis!

Samsung, Apple'ın Apple Pay hizmetine karşılık olarak Samsung telefon kullanıcıları için kendi ödeme sistemini kurmaya karar verdi. Bunun için de, ödeme sistemleri geliştiren bir girişim olan LoopPay ile görüşmelere başladığı söyleniyor.

Samsung veya LoopPay görüşmeler hakkında bilgi vermiyor ancak Samsung'un LoopPay'ı satın alarak, birikimlerini Samsung telefonlara aktarması mümkün.

LoopPay'ın en bilinen ürünlerinden biri, kredi kartı kılıfı olarak bilinen özel bir telefon kılıfı. İçinde kredi kartı okuyucusu olan bu kılıf telefonu tamamen kaplıyor ve kullanıcılar karlartını bu kılıfa yerleştirerek, ödeme yapmak istediklerinde telefonu kasaya yaklaştırıyorlar. Cihaz, kartın detaylarını satıcıya vermiyor ancak telefon üzerinden alışverişe bir onay şifresi veriyor. Ancak, pratik kullanımı çok beğenilmeyen bu ürün yerine LoopPay artık kredi kartı bilgilerinin online olarak girilebileceği yeni sistemler üzerinde çalışıyor.

Samsung, Google ile arasına artık mesafe koymak istediğ için Google Wallet'i de kullanmak istemiyor. Dolayısıyla, Samsung telefonlarında kullanılacak ödeme sisteminin tamamen yeni bir sistem olması bekleniyor. Bakalım, Samsung kimle anlaşacak?

Haberin Devamı