Gazete Vatan Logo

Samsung''un IFA 2013 ürünleri göz kamaştırıyor!

İşte milyonlarca kişinin beklediği o Samsung ürünleri!

Samsung''un IFA 2013 ürünleri göz kamaştırıyor!

Samsung, IFA 2013’te tüketici elektroniği pazarına yönelik Avrupa vizyonunu açıklayarak akıllı TV teknolojisi, ev cihazları ve yazıcılardaki en son gelişmeleri tanıttı. Samsung bu vizyonu ile; tüketici araştırmaları sonucunda elde ettiği derin bilgilerin, pazar trendlerini belirlemede, ürün ve hizmet geliştirmede yaptığı katkıları da gözler önüne seriyor.

Samsung Electronics Eş-CEO’su Boo-keun Yoon, “Bizim başarımızın sırlarından biri de, insanların teknolojiyi nasıl kullandıklarını anlamak için harcadığımız büyük çaba. Böylece yarattığımız her ürün ya da teknolojiye daha fazla katkı sağlayabiliyoruz. Kullanıcılarımızın evdeki hayatlarının çok daha rahat ve mutlu olmasını sağlayan ürünleri üretmeyi işte böyle başarıyoruz” dedi.

Samsung olarak üç ana prensiple hareket ettiklerini belirten Boo-keun Yoon; “İnsan, inovasyon ve toplum Samsung olarak takip ettiğimiz üç ana yol göstericimiz. Geçen yıl dünyanın çeşitli yerlerinde tüketicilerin ihtiyaçlarını ve ne istediklerini tespit etmeyi amaçlayan beş adet “Yaşam Tarzı Araştırma Laboratuvarı” açtık. Bu laboratuvarlar, 33 Ar-Ge tesisi ve altı tasarım merkezini de kapsayan araştırma ağımızın da bir parçasını oluşturuyor. Dünya çapındaki Samsung çalışanlarının yüzde 25’inden fazlası sadece ürün inovasyonu konusunda çalışıyor. Avrupa’da, 15.000’in üzerinde çalışanıyla Samsung’un köklü bir geçmişi bulunuyor. 2020 yılına kadar ise Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde yaklaşık 100 teknoloji enstitüsü kurmayı planlıyoruz. Bu konudaki hedefimiz yaklaşık 200.000 öğrenciye eğitim olanağı sağlamak, dijital alandaki bilgi düzeyini yükseltmek ve gençlerin işsizlik sorunuyla mücadele etmek” diye konuştu.

Ev Eğlence Sistemleri yeni düzeylere ulaşıyor

Haberin Devamı

Son 9 yıldır Avrupa TV pazarına liderlik eden Samsung, öncü LED ve Plazma teknolojileriyle en parlak renkleri, en koyu siyahları ve en keskin görüntüleri sunuyor. Şimdi ise Samsung, Ultra High-Definition (Ultra HD) ve OLED teknolojilerine getirdiği cesur yaklaşımla TV inovasyonu konusunda yeni bir dönem başlatarak televizyon seyretme keyfini en üst noktalara taşımayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl dünya genelinde satılan her iki televizyondan biri Samsung iken firmanın Pazar payı da Avrupa’da yüzde 41’e ulaştı. Avrupa’daki liderliğini pekiştirmek isteyen Samsung, insanların TV’den beklentilerini anlamak amacıyla 18.000’den fazla Avrupalının katılımıyla bir anket düzenledi. Anket sonuçlarına göre tüketicilerin ilk aklına gelen özellikler arasında olağanüstü görüntü kalitesi ve daha büyük bir ekranın yanı sıra daha basit ve sezgisel kullanım özellikleri de bulunuyor.

Ultra HD F9000 TV

Samsung Ultra HD F9000, benzersiz görüntüleme deneyimiyle tüketicilerin üç temel isteğinin üçünü birden tatmin ediyor. Sekiz milyon pikselin üzerinde görüntü netliği ve Full HD''den dört kat daha yüksek çözünürlüğüne sahip olan F9000 resim kalitesi ve netliğinde de gerçek bir devrim yaratıyor.

Yepyeni detaylar, optimum renk ve kontrast üreten eşsiz LED paneli, F9000''in tam merkezinde yer alan çok güçlü bir resim işleme yeteneği sunan Quadmatic Picture Engine ile tamamlanıyor. İçeriğin kaynağı ne olursa olsun - SD, HD veya Full HD - Quadmatic Picture Engine kaynak görüntüyü adapte ederken, görüntü kirliliğini de ortadan kaldırıyor.

Haberin Devamı

Mükemmel görüntü kalitesine ek olarak, F9000 ve Samsung’un diğer tüm UHD TV modelleri eşsiz parlaklık, üstün kontrast ve gerçek bir UHD çözünürlüğü ve yüksek kalitede görüntü için özel algoritmalar kullanıyor.

F9000, minimalist tasarım ile dar bir çerçeve, metal ayak ve metalik boyayı bir araya getiriyor. Bu minimalist tasarım, 70W''lık güçlü bir ses deneyimi sunan yerleşik hoparlörleri ile subwoofer''ları ustalıkla saklıyor ve One Connect Box da multimedya oynatıcılarından gelen bütün bağlantı elemanlarını birleştirerek kablo dağınıklığına son veriyor. F9000 üzerinde yerleşik olarak bulunan Akıllı Gelişim Kiti (Evolution Kit) sayesinde TV cihazı, gelecekte ortaya çıkabilecek Ultra HD standartlar da dâhil olmak üzere zaman içerisinde daha fazla servis sunacak şekilde sürüm yükseltme yeteneğine sahip bulunuyor.

Haberin Devamı

Müşteri deneyimlerine dayanarak Canlı yayın akışının artık televizyon deneyiminin merkezinde yer almadığını belirleyen Samsung; Smart Hub ile TV''nin başlangıç ekranını bir eğlence ve sosyal hayat merkezine dönüştüren basit ve sezgisel bir görünüm sunuyor. Bunlara; Twin Tuner, yerleşik kamera, video sohbet yeteneği ve mobil cihazlarla tek düğmeyle içerik paylaşma özelliği de eklenince F9000, gerçek anlamda son teknoloji izleme deneyimi sağlıyor.


Kavisli OLED TV

Samsung 55-inç Kavisli OLED TV (Curved OLED TV), ev eğlencesinde inovasyon sınırlarını aşıyor ve görüntü kalitesi ve eşi görülmemiş tasarım sunuyor. "Zamana Meydan Okuyan Arena" konseptinden esinlenen kavisli ekran, OLED''in gerçek hayattaymış gibi görünen renkleri için mükemmel bir ekran yüzeyi oluştururken ekran üzerindeki her piksel kendisini aydınlatıyor ve görüntüleri geleneksel televizyonlarda şimdiye dek hiç görülmemiş bir kontrast ile sunuyor.

Panelin ustaca yapılmış eğimi, görüntülerin düz ekranların şimdiye dek hiç yapamadığı kadar yüksek bir "orada olma" ve derinlik hissi ile görüntülenmesini sağlıyor. TV ekranı sanki metal çerçeve üzerinden akıp gider gibi görünüyor ve bunu yaparken aynı anda hem bir güç hem de yumuşaklığı aynı anda hissettiriyor. Sonuç: saf renklerle, daha canlı bir kontrastla ve görüntünün kusursuz bir şekilde yeniden üretilmesiyle yepyeni bir TV deneyimi.

Kavisli OLED TV; Multi-View (Çoklu Görüntüleme) yeteneği sayesinde televizyon seyretme deneyimini yeni bir boyuta taşıyor.

Stereo ses için gonca şeklinde bir kulaklığa sahip olan F900’de Multi-View gözlükleri kullanılarak, iki kişinin aynı ekranda aynı anda iki farklı kanalı seyredebilmesine olanak sağlıyor. Olağanüstü bir ekran yenileme sıklığı (refresh rate) sayesinde mümkün olan bu özellik sayesinde televizyonun izleyicilerin aynı anda 2D ve 3D içerik kombinasyonlarını da seyretmeleri mümkün.

IFA’da ayrıca UHD OLED TV’yi de sunan Samsung, UHD’nin sunduğu olağan üstü özellikleri canlı ve parlak renk teknolojisi sağlayan OLED teknolojisi ile bir araya getiriyor.


Daha Mutlu bir Ev İçin ev aletleri

Samsung Dijital Cihazların vizyonu, yerel pazara ilişkin derin bir anlayışla ve tüketicilerin ne istediklerini dinleyerek iyi bir ev yaşantısı ve gerçek bir tasarım mükemmelliği sunmayı amaçlıyor. Samsung, tüketicilerinin mükemmel yemek ve iyi yemek pişirmekten etkileyici iç tasarıma kadar birçok tutkusunu en yüksek şekilde karşılamak için çalışıyor. Yaratılan her dijital cihaz, bu tutkulara yanıt vererek kullanıcı deneyimin mümkün olan en üst noktaya taşınmasına yardımcı oluyor.

2013 yılında Samsung’un ev aletleri iş birimi, yüzde 14 ile tüm dünyada en hızlı büyüyen markalardan biri oldu. Samsung, Avrupa’da buzdolabı ve mikrodalga fırınlar alanında pazar payına göre üst üste dört yıl birinci olurken, 2015 yılına kadar ev aletleri kategorisinde bir numaraya yükselmeyi hedefliyor. Samsung, bu hedefe ulaşmak amacıyla yerel pazarla ilgili derin bilgi birikimini kullanmaya, tüketicilerin tutkularını anlamaya ve tasarımda inovasyon yapmaya devam ediyor.

Club des Chefs

Evde yemek yapmanın geleceğini şekillendirmek amacıyla ödüllü şeflerle ortaklığa giden Samsung kısa bir süre önce “Samsung Club des Chefs” i oluşturdu. Samsung Club des Chefs şefleri arasında Paris’teki Semilla’dan Eric Trochon, Fransa’nın Roanne kentindeki Maison Troisgros’ten Michel Troisgros, New York’taki Frankie Sputino’dan Frank Castronovo ve Frank Falcinelli ve Kaliforniya’daki Napa Valley’deki The Meadowhead’den Christopher Kostow da yer alıyor. Profesyonel şeflerden oluşan bu seçkin grup, insanlara mutfaklarında yeni pişirme tekniklerini keşfetmeleri için yeni yollar önerecek ve ileride geliştirilecek olan Samsung ürünlerinin yaratılmasında paha biçilemeyen uzmanlığını sunacak.

Samsung Motion Sync Elektrikli Süpürge

Motion Sync Elektrikli Süpürge SC20F70’i tüketicilerden gelen geri dönüşleri göz önüne alarak ve tasarım ve kullanım kolaylığına öncelik vererek geliştiren Samsung yine bir devrime imza atıyor. Devrim niteliğindeki Motion Sync Tasarım, bu ürünü pazardaki en çevik elektrikli süpürgelerden birisi yaparken, hem kullanıcının hareket etme ihtiyacını azaltıyor hem güçlü bir emiş sağlayan yenilikçi CycloneForce Multi teknolojisi ile azami performans sağlıyor. Kulp üzerinde yer alan kontrollerle birlikte temizlenecek alanı tarayan sensörler ve torbasız tasarıma sahip olan Motion Sync Elektrikli Süpürge, olağanüstü performansı üst düzey manevra kabiliyetiyle birleştiriyor.

Gıda Vitrini (Food Showcase) FS9000 Buzdolabı

Ailelerin buzdolabında yiyecekleri nasıl organize ettikleriyle ilgili bir araştırma yapan ve yiyeceklerin yerleştirilmesi açısından buzdolabının iç yapısının yetersiz olduğunu ortaya çıkaran Samsung; FS9000 ile buzdolabına yeni bir boyut kazandırıyor. FS9000’in yan yana iki soğutucusu, cihazın içini vitrin ve iç kasa olarak iki bölüme ayırıyor. Bu bölümler sayesinde, her gün kullanılan ve daha az kullanılan nesnelere kolayca ulaşılıyor ve böylece günlük yaşamda aile bireylerinin hayatını kolaylaştırıyor.

FS9000’in tasarımı kullanılan berrak malzemelerle saflık duygusunu yansıtırken 834 litre iç hacmi ile daha büyük bir depolama alanı da sunuyor. Standart buzdolaplarına göre duvarların daha ince ve yalıtımın da daha iyi olmasını sağlayan Space Max Teknolojisine sahip olan FS9000 2014 yılının başından itibaren Avrupalı tüketicilere sunulacak.

Hem ev hem de profesyonel kullanım için yazıcılar

Samsung, 2017 yılına kadar bir numaralı A4 lazer ve Çok Fonksiyonlu Yazıcı (MFP) üreticisi olmak amacıyla mobilite, kullanıcı deneyimi ve tasarıma odaklanarak yazıcı portföyünü geliştiriyor. Mobilite ve güvenlik alanlarındaki gelişmeler ve dijital içeriğin kaydettiği önemli büyüme, kullanıcıların hem iş yerinde hem de evdeki çıktı alma ortamlarını yönetmelerine izin veren modern cihazlara ihtiyaç duyulmasına neden oluyor.

Samsung, Mobil Yazıcı uygulaması, Wi-Fi Direct desteği, Bağımsız bir fotoğraf basma tuşu ve son olarak eklenen Google Bulut Yazdırma ve NFC fonksiyonları da dahil olmak üzere 2009 yılından bu yana mobil odaklı yazıcı uygulamaları geliştiriyor.


Samsung günümüzün mobil çağında kullanıcıların çıktı alma biçimini değiştiriyor

Samsung Berlin’de Samsung dünyanın ilk NFC çok fonksiyonlu yazıcısı olan Xpress C460’ı da tanıttı. Tüketicinin daha fazla bağlantılı, birbiriyle iletişim içinde çalışan ürünler isteğinden hareketle geliştirilen bu cihazla, kullanıcılar artık tek bir tuşla akıllı telefonlarından doğrudan fotoğraf ve belgelerini yazdırabilecekler. Ayrıca Xpress C460 ile kullanıcıların artık akıllı telefonlarındaki isim rehberini yazıcı ile eşleştirebilmesi sayesinde belge tarama ve faks çekmek de daha kolaylaşacak.

Kablosuz yazıcıların kurulumunun genellikle birçok aşamadan geçerek yapıldığını gözlemleyen ve ürün geliştirme sürecinin merkezinde, kullanıcı deneyimini basitleştirmenin yer aldığını bilen Samsung; Xpress C460 ile kurulumun, yazıcı ile bilgisayar arasında USB bağlantısına gerek kalmaksızın üç hızlı aşamada, kolayca yapılmasına olanak sağlıyor.

IFA 2013’te tanıtılan tüm ürünlere ilişkin her ayrıntı, video içeriği ve görsele www.samsungifa2013.com adresinden ulaşabilirsiniz.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Samsung''un IFA 2013 ürünleri göz kamaştırıyor!