Gazete Vatan Logo

Samsun Otoshow Fuarı açıldı

Samsun Otoshow Fuarı, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

Samsun Otoshow Fuarı açıldı

TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Samsun'u ve Karadeniz Bölgesi'ni önemsediklerini, kentte ikinci kez otomobil fuarı düzenlediklerini söyledi.

Samsun Otoshow Fuarı ile tüm Karadeniz'in bir hafta boyunca Samsun'da olacağını, çok değerli bir hafta geçirmeyi planladıklarını dile getiren Alagöz, "100 binleri burada buluşturacağız. Samsun Otoshow Fuarı, bu yılın sektördeki tek fuarı. Fuar, Otomobil Distribütörleri Derneği ve Samsun Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği iş birliğiyle hazırlandı. Birbirinden değerli hem üretici hem ithalatçı markalar fuarda yerini alıyor." dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise Türkiye'nin kendi otomobilini üreten ülkeler arasında yerini alması gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı. Fuarda sergilenen yeni teknoloji araçların yanı sıra klasik araçlar da ilgi çekti.

Samsun Otoshow Fuarı'na 12 binek otomobil markasının yanı sıra ticari araç üreten 2 marka ile aksesuar firmaları katılıyor.

Volvo S90 görücüye çıktı

Haberin Devamı

Fuarda Volvo'nun gelecek vizyonundaki en önemli adımı temsil eden yeni modeli Volvo S90, ilk kez görücüye çıktı. Samsun Valisi İbrahim Şahin ile AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın test ettiği S90'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Otomobilin 2017 yılından itibaren Türkiye'de satışa sunulacağı bildirildi.

Fuar, 7 Eylül'e kadar ziyarete açık olacak.