Gazete Vatan Logo

Samsun’da İYİ Parti sürpriz yaptı

Karadeniz’in en kalabalık nüfusuna sahip Samsun’da seçmenin yüzde 11’i İYİ Parti’ye oy verererek bir milletvekilini Meclis’e gönderdi

Samsun’da İYİ Parti sürpriz yaptı

Türkiye’nin en kalabalık 16’ıncı ili olan Samsun seçim sonuçları açısından önem taşıyor.

1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti, Samsun seçmeninden yüzde 63.66 oy olarak Millet Meclisi’ne 6 milletvekili göndermişti. CHP 20.43 oy oranı ile 2, MHP ise yüzde 12.49’luk oy desteğiyle Samsun’dan 1 milletvekili çıkarmıştı. Karadeniz’in en büyük şehri olan Samsun, 2017 referandumun da da yüzde 63.6 ile “Evet” cephesinin yüzünü güldürmüştü.

AK Parti’den 5 milletvekili

Erken seçim kararının ardından AK Parti’de bakan olacak isimlerin milletvekili listesinde yer alamayacak olması Samsun’daki liste ile ilgili merak uyandırdı. Halen Sağlık Bakanı olarak görev yapan Dr. Ahmet Demircan yine birinci sıradan milletvekili adayı olarak Meclis’e girdi. Samsun’dan geçen seçimde 6 milletvekili çıkaran AK Parti bu defa 5 milletvekilini Meclis’e gönderdi. Demircan ile birlikte Meclis’e giren diğer milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı oldu.

Geçen seçimlerde Samsun’dan bir milletvekili çıkaran MHP bu seçimlerde de yine aynı isim Erhan Usta’yı vekil olarak seçti. 2015’teki gibi 2 milletvekili bulunan

Haberin Devamı

CHP ‘den Kemal Zeybek ve Neslihan Hancıoğlu Meclis’e giden isimler oldu.

Karadeniz’den tek vekil

Samsun’da sürpriz yapan ise İYİ Parti oldu. AK Parti’nin bir milletvekili İYİ Parti’ye gitti. Aldığı yüzde 10.96 oy oranı ile 21’inci dönemde MHP Gümüşhane Milletvekilliği yapan Bedri Yaşar’ı İYİ Parti Karadeniz’den tek milletvekili olarak Meclis’e gönderdi.