Gazete Vatan Logo
Basketbol Şu ‘skorer’ Türkler

Şu ‘skorer’ Türkler

Hidayet’in müthiş performansıyla Orlando, Ersan’lı Milwaukee’yi dağıttı. İki oyuncumuz da takımlarında en skorer isimleri oldular

NBA’DE dananın kuyruğunun koptuğu Nisan ayında play-off mücadelesi veren Hidayetli Orlando Magic, Ersanlı Milwaukee’yi 117-94 yenerken sahanın yıldızları bu iki Türk oyuncuydu. Milli oyuncularımız takımlarının en skorerleri olurken, Hido 25 sayıyla sahanın da en çok sayı atan ismi oldu. Kritik döneme girilen bu son ayda çıktığı 4 maçta 21 sayı ortalaması yakalayan Hidayet, %54 saha içi, %57 üçlük ve %92 ile de faul isabetiyle hücum ederek ’Minik Kobe performansı’ sergiledi. Bucks’ta ise son 4 maçta sakatlığı nedeniyle oynayamayan Michael Redd’in yokluğunda daha çok oynama süresi bulan Ersan, takımının en çok top kullanan ismi olup, 18 sayı üretti.

PLAY-OFF BÜYÜSÜ
BU galibiyetle birlikte İndiana’nın 1.5 maç önüne fırlayan Orlando, normal sezon sonrasını görmek için avantaj yakaladı. Magic’te Hidayet’in yanı sıra 4 oyuncu daha çift haneli rakamlara ulaşırken, Trevor Ariza 16 sayı, ligin en çok smaç yapan oyuncusu Dwight Howard ise 15 sayı ve 11 ribaunt yaparak galibiyete katkı sağladılar. Doğu Konferansı Merkez Grubu son sırasındaki Milwaukee’de ise Ersan dışında 5 oyuncu çift haneli sayılara ulaştı. Bu mağlubiyetle ligdeki 51. yenilgisini alan ev sahibinde 13’er sayı üreten gard ikilisi Maurice Williams ve Charlie Bell’in çabaları da Bucks’ı yetmedi.

UTAH DÜŞÜŞTE
BATIDA play-off’u garantiledikten sonra vites küçülten Utah Jazz, Golden State’e 126-102 yenilerek üst üste 4. mağlubiyetini aldı. Mehmet’in 14 sayı attığı maçta Jazz’dan 5 oyuncu çift haneli rakamlara ulaştı. Play-off umutlarını sürdüren Golden State’te ise Stephen Jackson 28, Baron Davis 19 sayı ve 8 asistle takımının yükünü çekerken, Los Angeles Clippers’ın da Dallas’a 96-86 yenilmesiyle Clippers’ı yakalayıp batıda 8. sıraya oturdular. Dallas Maverics ise aldığı galibiyetle NBA’in en iyi derecesine sahip olma hakkını garantiledi.

Haberin Devamı