Gazete Vatan Logo
Futbol Sadri Şener: UEFA'ya gideceğiz

Sadri Şener: UEFA'ya gideceğiz

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, TFF'nin aldığı kararı eleştirdi...

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, "Sahaya yansımadı" açıklaması yapan Demirören'i "Şikenin sahaya yansımadığını hangi aletle ölçmüşler" sözleriyle eleştirdi.

"Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmiş bir takımız. Fenerbahçe ile bizi aynı kefeye koyup PFDK'ye sevk etmeleri yanlış" diye konuşan Şener, "UEFA'ya gideceğiz" diye konuştu.

Çıkan sonuçta Trabzon'un PFDK'ya sevkedilmesinin "sportmence bir davranış" olmadığını söyleyen Şener, "Ben neden disiplin kurulunda olacağım. Etik kurul yazmış, savcı yazmış yeterli bilgi belge yok. Neden gidiyoruz disipline" dedi.

58. Maddenin değiştirilmesini yanlış bulduklarını vurgulayan Şener sözlerini şöyle sürdürdü:

"UEFA her türlü cezayı verir. Bir hafta önce mektup yazdım. Bir karar vereceklerini söylediler yine gideceğim. UEFA'ya rağmen bu iş bitmez, mümkün değil. Şimdi biz UEFA'ya gideceğiz. Neye dayanarak değiştiriyorsun 58. maddeyi"

BUCASPOR, TFF VE ETİK KURUL KARARLARI SONRASI İSYANLARDA

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in, Etik Kurulu'ndan gelen rapora dayanarak, "Şike sahaya yansımamış" açıklaması ve 58. maddenin değiştirilmesi, geçen sezon Süper Lig'den küme düşen Bucaspor'da büyük tepki yarattı.

Konuyla ilgili süreçte hem Mehmet Ali Aydınlar, hem de Yıldırım Demirören'le yapılan toplantılarda İzmir ekibini temsil eden 2. Başkan Hüsnü Kaya, "Türk futbolu bir güneş ise resmen balçıkla sıvadılar" dedi. "Madem şike sahaya yansımadı, o zaman Demirören "Sizin mağduriyetinizi maddi-manevi gidereceğiz' diyerek bize neyin sözünü verdi?" diye soran Kaya, "Ortada Etik Kurulu'ndan gelen ilk rapor var. Ne değişti de ikinci raporda birden şike sahaya yansımamış oldu?" şeklinde konuştu. Demirören'in kendilerine büyük ihtimalle, "Kusura bakmayın, sizin mağduriyetiniz yokmuş. Çünkü şike sahaya yansımamış" diyeceğini tahmin ettiğini vurgulayan Kaya şunları söyledi:

"Bizi resmen oyaladılar. Sözün bittiği yerdeyiz. Mahkeme sürecine zaten müdahil olduk. TFF'nin karar sürecine de müdahil olacağız. UEFA'ya, CAS'a kadar gidip hakkımızı arayacağız."

G.SARAY VE TRABZONSPOR YÖNETİMİ TOPLANIYOR

TFF'nin şike soruşturmasında aldığı karar Galatasaray ve Trabzonspor'u harekete geçirdi.

Galatasaray ve Trabzonspor yönetimi olağan üstü toplanma kararı aldı. TFF'nin aldığı son kararları değerlendirecek olan her iki kulüp yönetimi nasıl bir tavır belirleyeceklerini konuşacak...

TRABZONSPORLU TARAFTARLARDAN UEFA’YA FAKS YAĞMURU

FUTBOL Federasyonu’nun (TFF) Disiplin Talimatnamesi’nin 58’inci maddesini değiştirmesini protesto eden Trabzonsporlu taraftarlar, hazırladıkları faks metnini UEFA Genel Merkezi’ne göndermeye başladı.

UEFA Başkanı Platini’ye hitaben yazılan metnin İngilizce ve Türkçe metinleri şöyle:

"Sevgili Platini,

Türkiye Futbol Fedarasyonu hakkında disiplin talimatnamesinin 58. Maddesini değiştirmek sureti ile şikeyi yasallaştırdıkları için resmi şikayette bulunmak istiyorum. Bu değişikliğin ana amacı sizin de bildiğiniz gibi geçen sezon bir çok maçta şike yapmış olan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün küme düşürülmesini engellemektir. Şahsınızın ve bay Infantino’nun da defalarca belirttiği üzere bu madde federasyonların değil UEFA ve FIFA’nın olmazsa olmaz maddesidir ve bütün federasyonlar bu kurala uymak zorundadır. Lütfen bu konuda acil hareket edin ve Türk Futbolunu kurtarın. Türk Futbolundaki siyasi müdahale ve haksız muamele hemen şimdi durdurulmalıdır. Türk futboluna disiplin talimatlarınızı uygulamak sureti ile bugünden geç olmamak koşulu ile adaleti getirin."

"Dear Mr. Platini,

I would like to make an official complain about Turkish Football Association for legalising match fixing by announcing the change of article 58 of Diciplinary Procedure. The only aim of this change is to save Fenerbahçe SK relegation that you know were involved in several match fixing activity last season. As yourself and Mr. Infantino mentioned several times, this is UEFA’s and FIFA’s must have diciplinary act and all Federations have to obey this rule. Please take prompt action on this matter and save Turkish Football. Political interfere and unfair treatment in Turkish Football must be stopped now. Bring justice to Turkish Footbal by following your diciplinary procedures no later than today."

İSTANBUL'A YARIN GİDİLİYOR

Trabzonspor, Süper Final Şampiyonluk Grubu’nun 4’üncü haftasında oynayacağı Galatasaray karşılaşması için yarın İstanbul’a gidecek. Yarın sabah Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde son çalışmasını yapacak olan bordo mavililer, öğleden sonra THY’nin tarifeli uçağıyla İstanbul’a giderek girdikleri kampta maç saatini bekleyecek. Teknik direktör Şenol Güneş’in tüm futbolcuları İstanbul’a götüreceği ve maç günü kadroyu belirleyeceği ifade edildi.

KARAR TEPKİLERE NEDEN OLDU

Kanat Atkaya: Sözün bittiği yerdeyiz. Çok kötü yazılmış bir komedi. Kimseyi tatmin etmeyecek. Niye yapıldığı, kimin tarafından tasarlandığı belli. Türk futbolu karanlık bir dönem geçirdi, daha da karanlık günler bizi bekliyor.

Altan Tanrıkulu: Tek söyleyeceğim şey; Türk futboluna hayırlı uğurlu olsun.

Ercan Saatçi: Beklenen cevaplar gelmedi. Kendi fikirleri olarak sahada şike ve teşvike rastlanmadığı söylediler. Bundan sonraki süreçte ne olacağı hala muallak. Bugün bu açıklama yapıladı ama bugün öğrendiklerimiz dün de bildiklerimiz. Tek farklı olan 58. maddenin değişmesi. Yaşananlar daha bir çok olaya gebe. Hepimiz bekleyip göreceğiz.

İşte twitter tepkileri...

@katkaya: Açıklamayı şöyle özetlemek mümkün: - Ben bilmem beyim bilir. - Beyin kim peki? - Beyin mi, bende beyin yok ki?
@bilgingokberk: TFF şehir tiyatrolarına bağlandı herhalde.
@turgaydemirr: Acaba şu rezilliklere isyan edip ligden çekilmeye göze alabilecek bir delikanlı takım var mı? Elimde kandil DELİKANLI TAKIM ARIYORUM.
@MeteAktas76: Saf ve temiz futbolu artık sadece mahalle aralarında taştan kalelerin ve plastik topların peşinden gidersek izleyebiliriz.
@cuneytozdemir: Şike yok ama bir güç var!
@MuhittinBosat: Ben rahmetli Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda da ahlaklısını nereden bulayım" demiş olabileceğini de düşünüyorum.
@elifkey: Şike var mı yok mu konusunda en sağlıklı kararı türk tarih kurumu verir.
@mehmetbaransu: Şike var ama sahaya yansımamış. İbrahim Akın, Büyükşehir?
@emreekosak: Sahaya yansımayan olaylar nedeniyle ağır cezalar veren TFF "sahaya yansımayan şike" diyerek büyük bir skandala imza atmıştır!.

Haberin Devamı