Gazete Vatan Logo
Futbol Onlarla gol atmak kolay

Onlarla gol atmak kolay

“Kariyerimin en iyi yılını geçiriyorum. Etrafımda da birçok kaliteli isim var. Gol yolları sonuna kadar açılıyor.”

“Kariyerimin en iyi yılını geçiriyorum. Etrafımda da birçok kaliteli isim var. Gol yolları sonuna kadar açılıyor.”

TURKCELL Süper Lig’de ilk devreyi 38 golle tamamlayan G.Saray’ın ’gol makinası’ Milan Baros takım arkadaşlarının işini çok kolaylaştırdığını ifade etti. 14 golle Süper Lig’in kralı olan Çek yıldız takımın ilk yarı performansı ve sarı-kırmızlılardaki havayı değerlendirdi.

“SEZON başlamadan çok kısa bir süre önce takıma katılmama rağmen adaptasyon sorunu yaşamadım. Normalde böyle sorunlar olur. Ama takım da lige iyi başlayınca uyum sürecini çabuk atlattım. Benim için tek ya da çift santrfor oynamak farketmez. Burada önemli olan teknik direktör Michael Skibbe’nin kararıdır. O ne derse biz oyuncular buna uymak zorundayız. Zaten G.Saray’daki öncelikli hedefim gol atmaktan çok takımın hedeflerine emin adımlarla yürümesidir.

‘ŞAMPİYONLUĞA ULAŞIRIZ’

KARİYERİMİN en başarılı sezonunu geçirmemin çok basit bir açıklaması var. Takımda çok sayıda kaliteli oyuncu bulunuyor ve gol yollarını ardına kadar açıyorlar. Böylece gol atmak da kolaylaşıyor. G.Saray formasıyla 19 gol attım. En parlak sezonlarımdan biri bu. Ama Türkiye’ye özgü bir durum değil. Diğer liglerde gol atmak ne kadar zorsa burada da böyle. Sadece bu takımda gol atmak çok kolay. Takım olarak formumuzu sürdürürsek mücadele ettiğimiz bütün kulvarlarda başarılı olur, şampiyonluğa ulaşırız.

‘YILDIZ İÇİN KONUŞMAM’

MEHMET Yıldız ismi çok konuşuldu ara transfer döneminde. Ancak buna cevap verecek kişi ben değilim. Kendisi çok iyi bir oyuncu. Attığı gollerle de kendini ispatlamış bir isim. Ama bu, çok politik bir konu. Teknik kadro ve yönetimi ilgilendiren olaylarda asla yorum yapmam. Kim alınırsa alınsın ’oyna’ deniyorsa onunla oynamak zorundayım.

UEFA’DA ayaklarımız yere basarak ilerliyoruz. Aldığımız sonuçlardan ders çıkarmasını da biliyoruz. UEFA’yı kazanmak için ille de favori olmanız gerekmiyor. Liverpool ile Şampiyonlar Ligi zaferine uzandığımızda da kimse bizi favori olarak görmüyordu. Ama takımda ortaya çıkan havayla şampiyonluğa ulaştık. Şimdi de G.Saray’ın UEFA’yı kazandığı 2000 ruhunun canlandığı söyleniyor. Finalin de Kadıköy’de olmasıyla yakaladığımız ekstra motivasyon bizi zafere ulaştırabilir. Zaten kapasitemiz de kupayı kazanacak seviyede...”

Haberin Devamı