Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Ne yaptın Gürbüz

Ne yaptın Gürbüz

Edirne Belediye Başkanı’ndan, Türkiye Güreş Federasyonu’na, dedesinden eski pehlivanlara kadar herkes 25 yaşındaki sporcuya yasaklı madde kullanması nedeniyle kızgın Edirne Belediye Başkanı’ndan, Türkiye Güreş Federasyonu’na, dedesinden eski pehlivanlara kadar herkes 25 yaşındaki sporcuya yasaklı madde kullanması nedeniyle kızgın

Ne yaptın Gürbüz

VATAN’IN dün duyurduğu ‘Gürbüz ama dopingli’ haberi dün resmiyet kazandı. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, bu yıl düzenlenen 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz’ün dopingli çıktığını ve altın kemer ile verilen 30 bin 250 liralık para ödülünün geri alınacağını söyledi. Bu açıklamanın ardından 25 yaşındaki sporcuya ise adeta tepki yağdı. İşte onlardan bazıları:

HAMDİ Sedefçi (Edirne Belediye Başkanı): “Şoktayım, biraz evvel Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Taşçı ile görüştüm. Görüşmede Ali Gürbüz başpehlivanın dopingli çıktığı bilgisini aldım. Keşke olmasaydı, yiğitlik meydanında bunlar doğru karşılanmaz, gelenek ve göreneklerimize yakışmadı.”

AHMET Taşçı (Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı): “WADA tarafından bize yollanan rapora göre Ali Gürbüz’ün numunelerinde 2 adet yasaklı maddeye rastlanmıştır. Kış aylarından beri sporcularımızı, güreşlere doğal bir şekilde hazırlanmaları konusunda uyarıyoruz ama belli ki bazı arkadaşlar bizi dinlememiş.”

MEHMET Öztür (Ali Gürbüz’ün dedesi): “Eğer iddialar doğruysa, Ali bilerek böyle bir şey yaptıysa, onunla konuşmam, asla affetmem.”

ALPER Yazoğlu (Eski Kırkpınar Ağası): “Kırkpınar Er Meydanı’nda doping olmaz, doping yakışmaz.

SEYFETTİN Selim: “Ali’den nemalananlar var, onlar kendilerini biliyor, dopingi de nemalananlar vermiştir.”

‘Bileğinin hakkıyla kazandı'

Ali Gürbüz’e tepki gösterenler kadar destek verenler de vardı:

YUSUF Mercek (Belek Belediye Başkanı): “Yıllardır herkes tarafından sevilen, göz bebeği olan sporcumuz Ali Gürbüz’e bir doping çıktı haberi nedeniyle sahip çıkmamazlık yapamam. Güreşçi benim güreşçimdir, her zaman arkasında duracağım. Benim ömrüm olduğu müddetçe Ali’ye sahip çıkacağım, çıkmak zorundayım.”

SÜLEYMAN Mecek (Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası): “Doping yapan en ağır şekilde cezasını çekmeli ama Ali Gürbüz’ün yaptığına ihtimal vermiyorum. Ali, bileğinin hakkıyla Altın Kemer’i kazanmıştır”

10 pehlivanda daha çıktı

BAŞPEHLİVAN Ali Gürbüz’ün yanı sıra, başpehlivanlık kategorisinde güreşen Serhat Gökmen, Gökhan Arıcı, Murat Aydoğdu, Ali Altun, Bekir Seçim, Sermest Bulut, Süleyman Aykırı ve Ahmet Serbest’in de dopingli çıktığı açıklandı. Ayrıca başaltı pahlivanlarından olan ve final güreşinde birinci olan Abdullah Kaçmazoğlu ile ikinci Sinan Kaya’nın da yasaklı madde kullandığı ortaya çıktı. Dopingli çıkan pehlivanların savunmalarının isteneceği öğrenildi.

Haberin Devamı