Gazete Vatan Logo
Futbol Moğollar’ın hayatını rezidansla değiştirecek

Moğollar’ın hayatını rezidansla değiştirecek

216 Yapı, Moğalistan’ın başkenti Ulanbatur’da kentsel dönüşüm yapacak. 3 bin konut inşa edecek olan şirket, İstanbul Çekmeköy’de de rezidans satışlarına başlıyor.

216 Yapı, bu ay hem İstanbul Çekmeköy’de 216 Rezidans projesine hem de Moğalistan’ın başkenti Ulanbatur’da da 3 bin konuttan oluşan kentsel dönüşüm projesine başlıyor.

216 Yapı, yurtdışında 100’den fazla ülkede iş yapan Türk müteahhitlerinin daha önce bulunmadığı Moğalistan’da faaliyet gösteren ilk inşaat firması olacak. Moğalistan’da kentsel dönüşüme yönelik yasaların Türkiye’nin gerisinde olduğunu söyleyen 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, “Ancak, bu alanda çalışmalarını sürdürüyorlar. Biz de Ulanbatur’da Tümen Amgalan bölgesindeki ihaleyi aldık. 218 hak sahibiyle anlaşmalarımızı yapıyoruz” dedi.

İhracat yapacak

Projenin Tümen Amgalan adını taşıdığını söyleyen Dündar, projeye ilişkin şu bilgileri vedri: “Bu projeyi Moğolistan’ın en büyük inşaat firmalarından biri olan Grandline ile birlikte yüzde 50-50 ortaklık şeklinde yapacağız. 150 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek olan projemiz 300 bin metrekare inşaat alanına sahip. Tümen Amgalan’da 3 bin dairenin yanı sıra ticari alanlara da yer vereceğiz. Bu Moğolistan’ın ilk kentsel dönüşüm projesi olacak. Projenin tüm inşaat malzemesi, mühendisliği Türkiye’den gidiyor. Geçtiğimiz hafta 6 TIR yola çıktı. Böylece ihracata da katkımız olacak.”

Türk pazarlama örneği

154 dönümlük arazi üzerinde gerçekleşecek olan Tümen Amgalan’ın üç etaptan oluşacağını belirten Dündar, şunları söyledi: “700 konuttan oluşan ilk etap için hafriyat çalışmalarına başladık. Temelini bu ay atacağız. İlk etaptaki dairelerin teslimi ise önümüzdeki yıl gerçekleşecek. Türk satış ve pazarlama kültürünü Tümen Amgalan ile Moğolistan’a taşıyacağız. Örneğin daire bedelinin tamamını peşin verenlere yüzde 15 indirim yapıyoruz. Yüzde 30 peşinat verenlere yüzde 5 indirim uyguluyoruz. Borcun geri kalanını taksitlendirme yapıyoruz. Böylece Moğol halkının da uygun şartlarda ev sahibi olmasına yardımcı oluyoruz.” Projede metrekare fiyatları 1.350 dolardan başlayacak.

Çekmeköy’ün ilk rezidansı

216 Yapı’nın, bu ay Çekmeköy’de başlayacağı 216 Rezidans ise bölgenin ilk rezidans projesi olacak. Toplam 123 daireden oluşacak projede 1+1, 2+1 ve 3+1 seçenekleri bulunacak. 216 Rezidans’ta 1+1 daireler 212 bin lira ile 295 bin lira, 2+1 daireler, 425 bin lira ile 470 bin lira, 3+1 daireler ise 528 bin lira ile 555 bin lira arasında satışa sunuluyor. Lansman dönemine özel yüzde 20 indirim yaptıklarını söyleyen Bilent Dündar, “Daire bedelinin yüzde 50’sini peşin verenler borcun kalan kısmı için 60 ay sıfır faizle banka kredisi kullanabilecek. Kredi ile alımlarda 10 yıl için 0.98’den başlayan faiz oranları uygulanacak” dedi. Projenin 24 ayda teslim edilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı