Gazete Vatan Logo
Futbol Mekanın cennet olsun Selçuk Yula!

Mekanın cennet olsun Selçuk Yula!

F.Bahçe, G.Saray ve Milli Takım’ın efsane ismi dün 54 yaşında aramızdan ayrıldı, futbolseverler yasa boğuldu

Mekanın cennet olsun Selçuk Yula!

F.Behçe taraftarının marşlarına, tezahüratlarına ismini verebilmek bile onun ne kadar büyük bir oyuncu, daha da önemlisi ne kadar büyük bir karakter olduğunu anlamak adıma tek başına yeterli. ‘Kalemizde Ivancevic’ ile başlayıp ‘İleride Selçuk Yula var’ diyerek bitirilen ve bir jenerasyonun en sevdiği tribün şarkısı Selçuk F.Bahçe’nin ezeli G.Saray’a gittiğinde bile unutulmadı.

UKDE KALDI

Taraftarlar ona kızamamıştı. O da 1250 liraya imza attıktan sonra, iki misli para kazanan takım arkadaşları ve uğradığı haksızlıklara rağmen F.Bahçe’sinin selameti için hiç sesini çıkarmadı. Hatta sarı-lacivertli taraftarının çok seveceği Rıdvan Dilmen’in parası onun transferinden gelenlerle denkleştirilmişti.

Sarı kıvırcık saçları, olağanüstü sürati ve bitiriciliğiyle sarı-lacivertli kulübün Zeki Rıza’dan Lefter’e, Cemil Turan’dan Aykut Kocaman’a dek uzanan golcü geleneği içinde belki de taraftarın kalbinde en fazla ukde yaratandı Selçuk.

O şimdi can dostu, Bordeaux maçını alan Hüseyin ile birlikte ışıklar içinde. Toprağı bol olsun.

F.Bahçe’yle 2 kez ‘kral’ oldu

1959’da Ankara’da dünyaya gelen Selçuk Yula, futbol hayatına kerspor’da başladı. 1979’da F.Bahçe’ye transfer olan Yula, sarı-lacivertli takımda 1981-1982 sezonunda 16, 1982-1983’te de 19 gollle iki kez üst üste gol krallığı yaşadı.

7 sezonluk F.Bahçe macerasından sonra Almanya’nın Blau Weiss Berlin ekibinin kadrosuna katılan Yula, aktif futbol yaşantısına ise bir sezon formasını giydiği G.Saray’da nokta koydu.

‘Işıklar içinde uyu kaptan!’

Selçuk Yula’nın ani ölümü, Aziz Yıldırım’ı derinden yaraladı. F.Bahçe Başkanı, resmi siteden yayınladığı şu mesajla kadim dostuna veda etti: “F.Bahçe’ninn kaptanlığını yapan değerli arkadaşım, kardeşim Selçuk Yula ’nın aramızdan zamansız ayrılışının tarifi imkansız üzüntüsünü yaşıyorum.

Yıllar boyu bu şanlı formayı başarıyla giyerek camiamızı onur ve gururla temsil eden ve futbolu bıraktıktan sonra da camiamızın bir parçası olmayı sürdüren kaptanımıza Allah ’tan rahmet, kederli ailesi ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanın cennet olsun, ışıklar içinde uyu kaptan.”

07.20’de kaybettik

ACIBADEM Kozyatağı Hastanesi Başhekimi Dr. Demet Dinç, 54 yaşındaki Selçuk Yula’nın önceki gün 06.30’da solunum sıkıntısı sebebiyle ambulansla acil servise getirildiğini ancak tüm müdahalelere rağmen 07.20 ’de hayata gözlerini yumduğunu açıkladı.

Cenaze töreni bugün

Samandıra'da bayrakları yarıya indiren F.Bahçe, erken yaşta aramızdan ayrılan eski kaptanları Yula için bugün Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde, Sporcu Anıtı’nın önünde 15.30’da tören düzenleyecek.

Yula'nın naaşı ise Karacaahmet Şakirin Camisi’nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

Siyasiler de unutmadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, F.Bahçe ve milli takımın eski futbolcularından, spor yazarı Selçuk Yula’nın vefatı sebebiyle eşi Sema Yula’ya taziye mesajı gönderdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da başsağlığı mesajında “Yula’ya rahmet, ailesine, F.Bahçe’ye ve futbol, spor dünyasına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Futbol dünyası yasta

TFF: “F.Bahçe’nin eski futbolcusu Selçuk Yula’nın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.”
G.Saray: “Bir dönem G.Saray formasını giymiş milli futbolcu Yula’nın kederli ailesine, sevenlerine ve F.Bahçe camiasına başsağlığı dileriz.”

Beşiktaş: “Türk futbolunun en kıymetli isimlerinden birini kaybetti.”

Trabzon: “Selçuk Yula’nın hayatını kaybetmesi hepimizi üzüntüye boğdu. Hepimizin başısağolsun.”

Talat Yılmaz: “F.Bahçe için her türlü fedakârlığı yapan bir insandı. Keşke bütün sporcular onu örnek alsa. Büyük bir insanı kaybettik.”

Ali Şen: “Çok iyi bir F.Bahçeli ve iyi bir insandı. Mekanı cennet olsun.”

Volkan Demirel: “Tüm futbolcuların abisiydi. Acımız çok büyük.”

İlhan Cavcav: “Spor camiası ve ülkemiz güzel bir değerini kaybetti.”

Roberto Carlos: “Tanıdıım kadarıyla Çok iyi bir insandı. Kendisine rahmet, ailesine başsalığı diliyorum.”

UEFA: “F.Bahçe, G.Saray ve Türkiye Selçuk Yula için ağlıyor.”

Haberin Devamı