Gazete Vatan Logo
Futbol Loft’u İncek’e taşıyor!

Loft’u İncek’e taşıyor!

Akfen, İstanbul’daki Levent Loft’un ardından Ankara’da ‘İncek Loft’ projesine başladı

Toplam 1.135 konutun yer aldığı proje, en az yüzde 32 prim vaadiyle satışa çıkıyor.

İstanbul’da Levent Loft projesini gerçekleştiren Akfen İnşaat, konut sektöründeki yatırımlarına ‘loft’ markasıyla devam ediyor. Akfen İnşaat, bu serisine “İncek Loft” projesiyle Ankara’da devam ediyor. Projede, toplam 1.135 konutun yer alıyor.

İnşaat önce başladı

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, projeyi Levent Loft’un çizgilerine sadık kalarak tasarladıklarını ve Türkiye’nin diğer illerinde de bu konseptte bir proje gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Projenin 108 dönümlük arsasını 15 yıl önce satın aldıklarını anlatan Akın, “İnşaata 5 ay önceden başlayarak yap-sat modelini benimsedik. Amacımız, kaba inşaatın yüzde 70’ini bu yıl tamamlamak” diye konuştu.

Projenin yüzde 30’unu satışa sunduklarını söyleyen Akın, prim vaatlerini şöyle anlattı:

3 bin liradan başlıyor

“Talebe göre fiyat arttırmak yerine bugünden yapılacak zamları ve sağlanacak kazancı açıklıyoruz. İncek Loft’ta 3+1 bir konut 2016 Nisan tesliminde 594 bin TL, 2015 Haziran’a kadar 525 bin TL, 8 Haziran 2014’e kadar 450 bin TL’den satılacak. En az yüzde 32 prim yapacak. Ortalama brüt metrekare satış fiyatı 3 bin lira. 2016’da 4 bin liraya geleceğini söylüyoruz. Şu anda mevcut projelerde 4 bin liradan satış yapılıyor.” Projenin tüm sorumluluğu ise Hamdi Akın’ın oğlu Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Akın’da olacak.

50 aya kadar vade farkı yok

AKFEN Gayrimenkul Geliştirme Genel Müdürü Barış Barçak, projede 1+1’den 6.5+1’e kadar 71 ile 562 metrekare arasında farklı tip ve büyüklükte dairelerin yer aldığını anlattı. Barçak, şu bilgileri verdi: “Projede 6 blok yer alıyor. 1135 konuttan oluşan İncek Loft’ta daire fiyatları 218 bin TL’den başlıyor. Yüzde 1 KDV fırsatı bulunuyor. Ödeme planlarını ise yüzde 10 peşinat karşılığında 24 ay vade farksız ödeme, ya da yüzde 30 peşinat karşılığında 50 aya kadar vade farksız sunuyoruz. Banka kredisinde 120 aya kadar vade imkanı bulunuyor.”

Çocuklar için binicilik kulubü

İNCEK Loft projesinde Levent Loft ve Loft Bahçe’nin de mimarı, uluslararası işleriyle de tanınan Tabanlıoğlu Mimarlık’ın imzası bulunuyor. 108 bin metrekarelik arsa üzerine inşa edilen İncek Loft’ta yüzde 75 pejzaj ve donatı alanı bulunuyor. Projede 2 km uzunluğunda yürüyüş parkuru, Ankara’da bir ilk olan profesyonel gözlem evi, cep sineması, parti evi gibi sosyal donatı alanları bulunuyor. İlk kez yer alan Pony Club ile çocukların da binicilikle tanışması hedefleniyor.

Haberin Devamı