Gazete Vatan Logo
Futbol İstifalarda 'tarikat' şüphesi

İstifalarda 'tarikat' şüphesi

Beşiktaş yönetiminden ayrılan Adnan Demir ile Hakan Kalkavan'ın Nur Cemaati ile yakın olduğu, istifaların temelinde de bu ilişkilerin yattığı öne sürülüyor

Beşiktaş Kulübü'nün Akaretler'deki binası BJK Plaza'nın 13. katı, istifa eden yöneticilerle ilgili yeni bir söylentiyle çalkalanıyor. İddiaya göre, istif acı isimlerden Adnan Demir ve Hakan Kalkavan, kamuoyunda 'Fethullah Hoca' olarak bilinen Fethullah Gülen'e yakınlıktan ile tanınıyor ve istifanın ardında da bu ilişkiler yatıyor. Önceki hafta yönetimden istifa eden Demir Holding'in sahibi Adnan Demir ve eski yöneticilerden İhsan Kalkavan'ın akrabası olan Hakan Kalkavan'ın, 'Fethullah Hoca' çevresi olarak tanınan Nur Cemaati ile yakın ilişkileri olduğu öne sürülüyor. İddialara göre, istifaların gerekçesi de burada yatıyor.

Hastane gerginliği
İhsan Kalkavan'ın da ortağı olduğu ve Nur Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen Memorial Hastanesi, bir süredir Beşiktaş Kulübü'nün sağlık sponsoru... Ancak Yıldırım Demirören yönetiminin, Memorial Hastanesi ile sözleşmenin bitmesinin ardından bu anlaşmayı yenilemeyerek Fulya Projesi çerçevesinde Acıbadem Hastanesi'ne yer vereceği ve bu grupla anlaşacağı belirtiliyor. Bu plana büyük tepki gösteren Adnan Demir ile Hakan Kalkavan'ın da yaşanan tartışmaların sonunda istifaya kadar geldiği söyleniyor.

Beşiktaş camiasının tanınmış isimlerinden ve eski yönetici ihsan Kalkavan'ın Fethullah Gülenle yakınlığı biliniyor. İhsan Kalkavan da geçen hafta Star TV'de katıldığı 'Telegol' programında "Hakan, Adnan'la benim ofisimde uzun toplantılar yaptık, olayı çok görüştük. Ancak bu çocuklar istifada kararlı" demişti.

Haberin Devamı