Gazete Vatan Logo
Futbol 'İsterseniz Saracoğlu'nda oynayın'

'İsterseniz Saracoğlu'nda oynayın'

G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş’ın divan başkanları canlı yayında buluştu

'İsterseniz Saracoğlu'nda oynayın'

G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş’ın divan başkanları dün biraraya geldi, statlardaki şiddetten gündüz maçlarına, kulüpler arasındaki gerginlikten yeni sezonda uygulanması planlanan e-bilet, kameralı izleme ve gündüz maçları ile ilgili çarpıcı mesajlar verdi.

F.Bahçe Divan Başkanı Yüksel Günay, G.Saray Divan Başkanı İrfan Aktar ve Beşiktaş Divan Başkanı Yalçın Karadeniz dün Habertürk TV’de Faik Çetiner’in sunduğu Sportürk programına katılırken şu açıklamaları yaptılar.

Karadeniz, divan başkanları olarak aralarındaki ilişkilerin çok iyi olduğuna dikkat çekerken “Biz statlarda şiddeti ortadan kaldırmak için bu birlikteliği sağladık ve bir sürü toplantılar yaptık. Başkanlar konuşunca tribünler başka şekilde algılıyor. Başkanlardan kaynaklanıyor. Biz başkanları bir araya getirmeye çalıştık, ancak başarılı olamadık. F.Bahçe ile Beşiktaş başkanını bir araya getiremedik. Şahsi hatalar vardır. Kulüpler Birliği toplantısında söylenenler yanlıştır” dedi.

Aktar da Karadeniz’e katılarak, “Herkes ‘Ben onunla görüşmem, bir araya gelmem’ diye konuşuyorlar” diye konuştu.

‘Yıldırım kongreyi düşünüyor’

Yüksel Günay, Talat Yılmaz’ın “Bu kadar olayı bir araya getiren gizli bir el var, ama kim olduğunu bilmiyoruz” sözlerine katılmadığını belirtirken, kendilerine hep suçlu gibi bakıldığını ancak kimsenin yardım etmediğini söyledi:

“Önümüzde davalar var, bittikten sonra kongre olabilir. Yüz kızartıcı suç deniyor ama karar yok ki. Mahkeme bize ‘Kongreye git’ demiyor. Bu karardan dolayı gitmez ancak Aziz Yıldırım böyle bir şey düşünüyor. Mahkeme kararı değil ama Aziz Yıldırım kongreyi düşünüyor. CAS’tan sonra olur büyük ihtimal. Olağanüstü Kongre yapılacaksa zaten ekim gibi olur. Divan sonrası her türlü süreci Yıldırım ile 1 saat 15 dakika konuştuk.”

‘Fener’in Arıboğan yanıtı yenilir yutulur cinsten değil!’

G.Saray Divan Başkanı İrfan Aktar F.Bahçe ile Lutfi Arıboğan arasındaki sözlü tartışmaları şu sözlerle değerlendirdi: “Lutfi Arıboğan, o zaman federasyonun ikinci başkanıydı. Görevi gereği; gerekli bildirimleri yapıyordu, bunları yapmak zorunda. Arıboğan, ağır beyanlarda bulunmuş. F.Bahçe’nin cevabı ise yenilir yutulur cinsten değil. 12 milyon çalışan maaşlı eleman var. Bu ne demek? Maaşlı eleman deyip küçümsememeli, onları varlığı çok önemli” dedi.

F.Bahçe'nin olmadığı lig enteresanlığı kaybeder. G.Saray’da bütün her şeyin konuşulacağı yer Divan Kurulu’dur. Genellikle yönetim kurulu tavsiyeleri alır ve uygular. Bu bizim kulüpte böyle.”

‘F.Bahçe sadece spor yapıyor’

Günay Trabzon Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na da seslendi: “Bizim onlara karşı puan kaybımız yok. Futbol bireysel spor değil ki madalya ikinciye verilsin. 11 kişinin hakkı var, verilen cezalara bak; ‘Sahada görülmemiş olsa da bu saatlerde telefon görüşmeleri var’ Biz bunlara üzülüyoruz. Bu konuşmalar ortadan kalksın, bunlar doğru değil. Ben sayın başkandan bunların son bulmasını istirham ediyorum. F.Bahçe sadece spor yapıyor.”

‘Maçlar gündüz oynanır da ekonomik çözüm şart’

Divan başkanlarının E-bilet, kameralı izleme ve gündüz maçları için görüşlerdi de şöyle:

Karadeniz: “E-bilet zor gözüküyor. Gece maçına karar verilecekse, olayların çıkmasını etkileyen alkol ise buna çözüm bulmak lazım değil mi?”

Günay: “Maçlar gündüz oynanır da; ticaret bu. Sözleşmesi var para veriyorlar. Yayıncı kuruşla konuşmak lazım. Benim için mahsuru yok. Ekonomi olarak çözmeleri lazım.”
Aktar: “Sayın Bakan ve Demirören söylüyor ama tek yönden bakmamak lazım. Bağlı olduğunuz sözleşmeler var. Bunların televizyon başında konuşulmaması gerekiyor. Kulüpler Birliği var.”

Haberin Devamı