Gazete Vatan Logo
Galatasaray Hamzaoğlu'ndan Biliç'e derbi dersi

Hamzaoğlu'ndan Biliç'e derbi dersi

Siyah-beyazlıların hocası ezeli rakiplere karşı 6. maçını da kazanamazken Aslan’ın teknik patronu Hamzaoğlu ise siftahı Kartal’la yaptı

Hamzaoğlu'ndan Biliç'e derbi dersi

BİLİÇ’İN neden derbilerde galibiyeti yok? Maçtan önce bu ‘yokluk’ onun oyun planlarını etkiliyor mudur? Peki Hamza Hoca? Fişek gibi yetişmiş G.Saray’a da bu ilk derbisinde galip gelmek istemez mi yani? 5 gün önce sorsalar yeni yıl için dileği bu galibiyet olmaz mıydı?

İLK yarıya baktığımızda bu soruların cevabı ‘hayır’ çünkü iki takım da yenilmemek üzerine sahaya çıkmış görünüyordu.

PEKİ kasedi başa saralım...

2015’İN ilk derbisinde, hani bizim dünya derbisi sandığımız bu derbideki toplam izleyici sayısı: 28 bin 260. Özellikleri açısından 5 yıldızlı (valla duy da inanma) Olimpiyat Stadımız’ın izleyici kapasitesi 75 bin. Kötü hava ve yol koşullarından dem vurur gibisiniz de o zaman şu ‘düünya derbisi’ (Bülent Ersoy tonundan) etiketini bi kenara usulca bırakalım lütfen!..

TÖRE ÇATALA TAKILDI

BİR ufak not: Aynı akşam Vicente Calderon Stadı’nda yapılan imza töreninde Torres için gelen izleyici sayısı 40 bin!

İLK yarıda toplam 3 şut vardı, üç. Aslında bu futbolu gördükten sonra maç için stada gidenlere madalya vermek lazım... Genel olarak G.Saray’ın top yapmaya çalıştığı , Beşiktaş’ınsa ileriye uzun toplarla Demba Ba’yı buluşturmaya çalıştığını söyleyebiliriz. Öyle ki 30’da kullanmada 63’e 37 üstünlüğü vardı G.Saray’ın.

Haberin Devamı

NEYSE ki 2. yarı golle başladı. Bir duran top. Ülke futbolunun onulmaz yarası! :)

MELO, Sabri’nin ortasına düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 0-1! Dakika 50.

BEŞİKTAŞ biraz toparlanmaya çalışırken Hamza Hoca, Umut’u çıkardı, Hamit’i aldı. Akabinde oyunun durduğu bir anda 2 takım oyunucuları birbirleriyle tartışmaya başladı, hızını alamayan Veli, Sneijder’in yüzüyle temas edince direkt kırmızı kartı gördü. 62’de sezonun kırmızı aşığı (!) siyah-beyazlılar yine 10 kişi kaldı.

GÖKHAN Töre bütün maç çok çalışkandı, 68’de uzun ve sert bir şutla kaleyi yokladı, top çataldan döndü, beraberliğe en yakın oldukları pozisyondu bu.

ETKİN bir görünüm veremeyen Demba Ba da 75’te çıkınca yerine Cenk Tosun girdi.

G.SARAY’DA Emre ve Burak’ın etkisiz eleman şeklinde dolaşıp durduğu saha yağmurun etkisiyle gitgide ağırlaştı. Son haftaların en etkili ayağı Sosa bile 80’de yerini İsmail’e bırakmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

BURAK Bİ’ BAŞINA ATTI

87’DE Olcan kaleye yakın yerden bi’ yoklama çektiyse de maç artık bu sonuçla bitmiş gibiydi. 90+5’te Burak, kontrataktan tek başına skora imzasını attı: 0-2! G.Saray bir adım önde görünse de vasat bir derbiyle ilk yarıyı kapattık.