Gazete Vatan Logo
Trabzonspor 'Hakemler rehin alındıklarını bilmiyordu'

'Hakemler rehin alındıklarını bilmiyordu'

Merkez Hakem Kurulu başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Trabzonspor-Gaziantepspor maçıyla ilgili konuştu.

'Hakemler rehin alındıklarını bilmiyordu'

TRABZON-G.Antep maçın son anlarında bordo-mavililer lehine Çağatay Şahan’ın çalmadığı penaltı nedeniyle İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından statta rehin tutulan hakemlerle ilgili Merkez Hakem Kurulu başkanı Kuddusi Müftüoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Yazarımız Ersin Düzen’in sunduğu Stadyum programına konuşan Müftüoğlu şu ifadeleri kullandı:

“MAÇ biter bitmez, hakemler odasına girer ve kapıyı kapatır. Sıcak ortam ve kimsenin girmesini istemeyiz. 4 saat o odadan çıkamamaları, bizi üzdü. Kapı kitli değil, ancak görevli, dışarıda kalabalık bir taraftar grubu olduğunu belirtmiş. Çıkartmamış. Hakem dışarı çıkmak istiyor. Hiçbir statta böyle bir şey yok.

‘BU OLAY NORMAL DEĞİL’

FİZİKİ bir müdahale yok. Hakemlere karşı hiçbir saldırı yok. Hakemler, koridorda yöneticilerin ettiği küfürleri duyuyorlar tabii. Ama herhangi bir darp yok. Normalde yarım saatte çıktığımız yerden çıkamadık. Vali ve emniyet müdürlüğü ile görüşülmüş orada. Beklemeleri gerektiği söylenmiş. Ama bu normal değil.

GÜVENLİK zaafiyeti olduğu söylenmiş. Hakemler statta rehin alındıklarını bilmiyor yani. TFF, zaten gerekli yaptırımları yaptı. Bu olaydan sonra tepki verme gereği görmedik.”

Haberin Devamı