Gazete Vatan Logo
Futbol 'Gol ofsayt ama..'

'Gol ofsayt ama..'

İşte usta yorumculardan derbi analizi

RIDVAN DİLMEN Bu skor kaçınılmazdı

F.BAHÇE’NİN 4-5 net pozisyonu var. G.Saray’ın ise sıfır sayılır. Fenerbahçe'nin golü ofsayt ama sabahtan akşama oynasalar yine de Fenerbahçe kazanırdı. Çünkü kalbiyle mücadele etti... Yüreğiyle ve taktiğiyle haketti. G.Saray’ın, anlatıldığı gibi bir takım olmadığı Kadıköy’de görüldü. Elano bu maçı kaldıramadı. Rijkaard’ın ne yaptığını da anlayamadım. Keita’yı oyundan almayıp, Arda’yı çıkartarak bu maçın yönünü değiştirdi. F.Bahçe ilk defa önde baskı yaptı. Kazım forvette maç boyu defansı dövdü, durdu. Servet ve Gökhan’ı dağıttı. Böyle olunca da skor kaçınılmazdı. Bir tarafta çok hazır bir takım, diğer tarafta hiçbir şey yapmayan bir takım. Sonuç budur.


Erman Toroğlu: Fener’in ilk golü ofsayt penaltı da penaltı değil

ZİRVEDEKİ derbi sonrasında karşılaşmayı Lig TV’deki Maraton’da değerlendiren Erman Toroğlu sarı-lacivertlilerin attığı ilk gole ofsayt dedi: “Vederson’un ortasında Roberto Carlos ofsayt. Topa yönelmese sorun yok ama hamlesi var. Gol kararı yanlış.” ARDINDAN 53’te Alex’in kazandığı penaltıyı masaya yatıran Toroğlu “Leo Franco’nun Alex’e müdahalesi var ama ben olsam penaltı vermem” diye konuştu.

Toroğlu derbi içinse şu yorumda bulundu. Maçı konuşmaya gerek yok. Koskoca TFF hakeminin kafası yarılıyor ve maç oynanıyor. Hakemin maçı tatil etmesi lazım. Yüz karası bir durum. Maçtan önce olanlar sonrası hakemler bu oyunculara kırmızı kart gösteremez. Ama kaptanları çağırır, der ki “Bu, bu oynamayacak.” Esame listesinden yedek olan oyuncular 11’de başlayacak. Diğerleri yedek bile olamayacak. Şu maç oynanmasa bir daha kimse Türkiye’de kıpırdayamaz bile. Çünkü en gözde maç. G.Saray şanslı ki Güiza girdiğinde Alex çıkmıştı. İkisi beraber oynasa 6 olurdu. Gökhan ile Servet birlikte oynarsa böyle olur.


CENGİZ ÇANDAR: Fener tarihi fark atardı

21. YÜZYILDA G.Saray’ın Kadıköy’de F.Bahçe’yi bir gün yenme ihtimali var.. Ama o gün dün değildi.. Maçtaki manzaraya bakınca da 21. yüzyılda o gün bir daha gelir mi, tahmin etmek kolay değil.. Derbiden önce basında da yer aldı, skoru “3-1” diye tahmin etmiştim. Ama aslında F.Bahçe 6’yı, 7’yi de atabilir, tarihi bir farka gidebilirdi.. Çünkü F.Bahçe’nin G.Saray ceza sahasına indirdiği her top gol pozisyonuydu.. Sayısız gol kaçırdı.. G.Saray’ın F.Bahçe kalesine attığı tek şut, Nonda’nın 37. dakikadaki çok uzaktan bir şutuydu.. G.Saray’ın pozisyonu da şutu da yok maçta..

F.BAHÇE 2-0 öne geçtikten sonra bir kornerdeki yarım pozisyondan buldukları gol, G.Saraylılar’ı biraz heveslendirdi.. F.Bahçeliler’in kimyasını bir miktar bozdu.. Ve tarihi farkı önledi.. 3. golün uzatma dakikalarına gelmesi aldatıcı aslında, çünkü dediğim gibi tarihi farka gidecek bir maçtı.. G.Saray, F.Bahçe’ye karşı DNA’sını değiştirmeden, psikolojisini tümüyle sıfırlayıp yenilemeden bırak Kadıköy’de maç kazanmayı, beraberlik bile alamaz.. 21. yüzyılda o gün gelecek mi, tarihi heyecanla bekleyeceğiz..

ŞANSAL BÜYÜKA F.Bahçe haketti

BUGÜN Servet ve Gökhan çok kötü oynadılar. Futbolda bir laf vardır, ‘Topu yere indirmeyeceksin’ diye. İkisi hep indirdiler. Kazım, Gökhan ve Servet’i sinir etti. F.Bahçe her yerde baskı yaptı. G.Saray’a nefes aldırmadı. Tabii keşke futbol adına daha çok şey konuşabilseydik. Yaşananlar Türk futbolu adına kötü görüntüler. Ama maç içinde F.Bahçe hakettiği 3 puanı aldı. G.Saray varlık bile gösteremedi.

KANAT ATKAYA G.Saray iradesiz

G.Saray maçın psikolojik boyutuyla ilgili bir çalışma yaptıysa bile bundan fayda sağlayamadığı açık. Futbol dışı faktörlerin sonuçta etkili olduğu düşünülebilir ama bunları aşmanın yolu da futbol oynamaktan geçiyor. Ve G.Saray dün iyi oynayamadı. Yenilgiye kulp bulmak kolay. Zor olan bütün faktörleri aşıp maçı kazanmak. Bu irade de G.Saraylılar’da yoktu.

Reha Muhtar: Saracoğlu: 3 G.Saray: 1

Gökmen Özdemir: Hasar çok büyük

Hakan Yaşar: Daum dehası Colin Kazım’ı PATLATTI

Ersun Yanal: Bu kadar prese can dayanmaz

Selim Soydan: Arda’ya bravo..

Sergen Yalçın: G.Saray nasıl korkaktı öyle

Haberin Devamı