Gazete Vatan Logo
Galatasaray G.Saraylı taraftarlar serbest bırakıldı

G.Saraylı taraftarlar serbest bırakıldı

Galatasaray'ın deplasmanda Kopenhag ile karşı karşıya geldiği maçta Galatasaray tribününde yaşanan kavga sonrası polis müdahele etmiş ve bazı taraftarlar gözaltına alınmıştı.

G.Saraylı taraftarlar serbest bırakıldı

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde 5 Kasım 2013 tarihinde Kopenhag ile Danimarka'da oynadığı mücadele sonrası tutuklanan 3 Galatasaray taraftarından öncelikle Mehmet Karahan serbest bırakıldı.

Savcı, Mehmet Karahan'ın, "Elinde havai fişekle özel güvenlik görevlisini tehdit etmek" suçundan ceza yasasının 266. yabancılar yasasının 35. maddesi uyarınca hapis cezasının uzatılmasını istedi. Ancak savunma avukatı daha önce alınmış 3 kararı örnek göstererek müvekkilinin tutuklu yargılanamayacağını söyledi ve avukatın bir diğer serbest bırakılma talebi gerekçesi de, Mehmet Karahan'ın Almanya'da sabit adresinin bulunması ve eğitimine devam ediyor olması oldu.

Mehmet Karahan da ceza alması durumunda bugüne kadar almış olduğu 2.5 yıllık eğitimi kaybedebileceğini, geride sadece 6 ayının kaldığını söyledi.

Duruşma hakimi de Mehmet Karahan'ın eğitim durumunu ve sabit adresinin bulunmasını göz önüne alarak serbest bırakılmasına karar verdi. Savcı bu karara bir üst mahkemede itiraz edeceğini söyledi.

Duruşmayı izleyen Galatasaray Kulübü Yöneticisi Lütfi Arıboğan da, "Galatasaray büyük bir ailedir. Birbirimize bağlılığımızı ve desteğimizi göstermek için buradayım. Taraftarımızın suçsuz olduğuna inanıyorum. Karar bizi sevindirdi" dedi.

Mehmet Karahan'ın ailesi ise, "Mehmet'in suçsuz olduğuna inanıyorduk" dediler.

Kalabalık bir Galatasaray taraftarı da karar sonrası Mehmet'i kucaklayarak ve alkışlayarak karşıladı.

Karahan'ın ardından diğer iki taraftar Cihan Balı ve Ali Büyükdoğan da serbest bırakıldı.

Galatasaray taraftarlarının yargılandığı günün 3. duruşmasından da beraat kararı çıktı. Böylece Mehmet Karahan ve Cihan Balı'nın ardından Ali Büyükdoğan da serbest bırakıldı.

20 yaşındaki Ali Büyükdoğan, Kopenhang - Galatasaray maçında çıkan olaylardan sonra bir görevliye yumruk atma sonucunda 14 gün gözaltında tutulmuştu.

Savcı bugünkü duruşmada ceza yasasının 244. ve 244/2 maddeleri uyarınca hapis cezasının devamını talep etti. Ancak duruşma hakimi uygulanan şiddetin fazla olmadığı ve suçlamaların stadyumdaki kayıtları ile desteklenemediğini, ayrıca Ali Büyükdoğan'ın Almanya'da sabit bir adresi ve işi olduğundan özel durumunu göz önüne alarak serbest kalmasına karar verdi.

Karardan sonra çok sayıda Ultraaslan taraftarı alkış ve sloganlarla mahkeme salonunu inletti.

Ali Büyükdoğan, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Boşuna 14 gün içerde yattım. Beni desteklemeye gelen başta kulüp yöneticileri ve Almanya, Hollanda ve Danimarka'dan gelen Ultraaslan ve büyük elçilik görevlilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Lüfti Arıboğan ise, "Bugün çok mutlu bir gün geçirdik. Son duruşmada Ali serbest kaldı. Bunlar genç, dinamik arkadaşlar. Takımlarını desteklemekten başka suçları yok. Buralara kadar gelmemize değdi. Taraftar ile kulüp arasında sorun yok. Hemen maç sonrasından itibaren hem bizzat ben, hem de büyükelçilik görevlileri konu ile yakından ilgilendik. Herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

GALATASARAY AÇIKLAMA YAPTI

Galatasaray A.Ş. ceosu Lütfi Arıboğan'ın gözaltına alınan Galatasaray taraftarlarıyla ilgili olarak Danimarka'da bulunduğu Galatasaray Kulübü tarafından açıklanmıştı.

Galatasaray Kulübü'nden yapılan en son açıklama ise şöyle:

"5 Kasım 2013 tarihinde oynanan Kopenhag-Galatasaray Şampiyonlar Ligi karşılaşması sonrasında gözaltına alınan 3 Galatasaraylı taraftarının mahkeme çıkarılması dolayısıyla, Galatasaray Spor Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, dün akşam Danimarka'ya gitmiştir.

Sayın Lutfi Arıboğan'dan aldığımız bilgiye göre, bugün yapılan ilk duruşmada, Mehmet Karahan isimli taraftarımız serbest bırakılmıştır. Daha sonraki duruşmalarda ise önce Cihan Balı, ardından Ali Büyükdoğan isimli taraftarlarımız serbest bırakılmıştır."

Haberin Devamı