Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Selahattin Baki'nin Arda Güler açıklaması olay oldu! 6 dev lig peşinde

Selahattin Baki'nin Arda Güler açıklaması olay oldu! 6 dev lig peşinde

Fenerbahçe'nin yönetim kurulu üyelerinden Selahattin Baki'nin Arda Güler hakkında "Gitmesini elbette istemiyoruz ama talipleri var." sözleri Sarı Lacivertli cephede bomba etkisi yarattı.

Selahattin Baki'nin Arda Güler açıklaması olay oldu! 6 dev lig peşinde

Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa kavuşan Fenerbahçe'de 9 yıllık kupa hasreti sona erdi. Sarı-lacivertlilerde yönetim kurulu üyelerinden Selahattin Baki açıklamalarda bulundu. Gelecek sezon adına transfer çalışmalarından söz eden Selahattin Baki, Arda Güler'in talipleri olduğunu dile getirdi.

Arda Güler'in babasıyla görüşeceklerini belirten Selahattin Baki'nin açıklamaları ses getirdi. İşte ayrıntılar...

KUPA 2 GOLLE GELDİ

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Final maçında Başakşehir'le İzmir Gürsel Aksel Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, zorlu maçta rakibini 2-0'lık skorla mağlup etti. Fenerbahçe, 2012-2013 sezonundan sonra ilk kez Türkiye Kupası'nda şampiyon oldu. Sarı-lacivertlilerdeki 9 yıllık kupa hasreti de bu maçla birlikte son buldu.

ARDA GÜLER'E YAKIN TAKİP

Fenerbahçe'nin çok genç yaşta Gençlerbirliği altyapısından kadrosuna kattığı Arda Güler, bu sezon gösterdiği performansla parmak ısırttı. 18 yaşındaki genç yeteneğin bu performansı Avrupa devlerinin ilgisini çekti.

Haberin Devamı

Arda Güler'le Premier Lig, La Liga, Bundesliga, Ligue 1, Serie A ve Eredivisie'dan ekiplerin ilgilendiği öne sürüldü. Fenerbahçe'den Arda Güler konusunda çarpıcı bir açıklama geldi.

SELAHATTİN BAKİ AÇIKLADI: ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE NETLEŞİR

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Radyo Gol'e konuştu. Arda Güler'in performansını değerlendiren Selahattin Baki, "Arda Güler’i 4 sene önce canlı olarak Fenerbahçe-Bucaspor maçında izledim. O zamandan belliydi geleceği. Allah onu yıldız olması için dünyaya getirmiş. 18 yaşında ama soru sormaktan çekinmeyen, son derece girişken, öğrenmeye açık bir evladımız. Milli Takımımızın da değişmeyecek oyuncularından olacak kalitede. Profesyonellik ruhunda var ve Fenerbahçe aidiyet duygusunu en iyi yaşayanlardan birisi" dedi.

Selahattin Baki, Arda Güler'in talipleri olduğunu ve önümüzdeki günlerde babasıyla bir araya geleceklerini dile getirdi. Selahattin Baki şu ifadeleri kullandı:

"Gitmesini elbette istemiyoruz ama talipleri var. Başkanımız ile birlikte bu hafta babası ile görüşeceğiz nasıl bir yol çizilecek önümüzdeki günlerde netleşir."

Haberin Devamı

Süper Lig yarışı hakkında konuşan Selahattin Baki, "Özellikle Adana Demirspor deplasmanında başlayan enteresan direnişlerle karşılaştık. 48 yaşındayım 40 seneyi aşkın zamandır Türk futbolunda hem taraftar hem de yönetici olarak bir çok operasyon gördüm. Ancak Adana Demirspor maçının ardından arka arkaya oynadığımız 3-4 deplasmanı izlediğinizde her şeyi en net şekilde görebilirsiniz. Beşiktaş’ın şampiyon olduğu sene de oynadığımız Gençlerbirliği maçını da futbolseverler oturup bir daha izleyebilir, nelerin yapıldığını görebilir. Şampiyonluk yolunda operasyonlara maruz kalıyoruz maalesef. Özellikle de VAR’a rağmen hatalar yapılıyor olması fazlasıyla düşündürücüdür" açıklamasını yaptı.

Ligde şampiyon olabileceklerinin altını çizen Selahattin Baki, "Aldığımız puan ve attığımız gollere bakıldığında bunlar lig şampiyonluğu için yeterliydi, olmaması bizi üzdü. Oysa Avrupa takvimi dolayısıyla herkesten önce başlamıştık hazırlıklara ve herkesten öndeydik ama 1.5 aylık Dünya Kupası arasında diğer takımlar güç ve kondisyon açısından bizi yakaladı. Şikayetlere rağmen öz eleştiri de yapabilmeliyiz derbi kazanamadık; taraftarımızdan özür dileriz. Maalesef altın tepsi de sunulan fırsatları teptik bunları masaya yatırmalıyız, ivedilikle hatalardan dersleri çıkarmalıyız" diye devam etti.

Haberin Devamı

Süper Kupa'da Galatasaray'ı yeneceklerini belirten Selahattin Baki, "9 yıl sonra kazanılan Türkiye Kupası ile şanssızlığımızı kırdığımızı ve başarı kapısını açtığımızı düşünüyorum. Bir kupa diğer kupayı tetikler, bu anlamda Süper Kupa'da Galatasaray’ı yenerek kupayı kaldırıp sezonu noktalayacağız. Artık sıkıntılı dönem bitmiştir. Negatiflikler kırılmıştır" diye konuştu.

Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Selahattin Baki, "Yeni sezon için başkanımız bir çok isim ile görüşüyor yeni planlamanın en doğru şekilde yapılacağından taraftarımız şüphe duymasın" diyerek sözlerini tamamladı.

Selahattin Bakinin Arda Güler açıklaması olay oldu 6 dev lig peşinde