Gazete Vatan Logo
Futbol Avustralya 2-1'le geçen Arjantin çeyrek finalde Hollanda'nın rakibi oldu

Avustralya 2-1'le geçen Arjantin çeyrek finalde Hollanda'nın rakibi oldu

FIFA 2022 Dünya Kupası son 16 turunda Arjantin, Avustralya’yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Avustralya 2-1'le geçen Arjantin çeyrek finalde Hollanda'nın rakibi oldu

Ahmad Bin Ali Stadyumu’nda Arjantin ile Avustralya karşı karşıya geldi. Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak’ın yönettiği karşılaşmada Arjantin, 2-1’lik skor ile sahadan galibiyetle ayrıldı. Arjantin’e galibiyeti getiren golleri 35’inci dakikada Lionel Messi ve 57’nci dakikada Julian Alvarez atarken, Avustralya’nın tek sayısı ise 77’nci dakikada Enzo Fernandez’in kendi kalesine attığı gol ile geldi. Arjantin bu sonucun ardından çeyrek finalde Hollanda’nın rakibi oldu.

LIONEL MESSI 1000’İNCİ MAÇINA ÇIKTI

2022 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Arjantin, Avustralya’yı 2-1’lik skorla mağlup ederek çeyrek finalde Hollanda ile eşleşti. Avustralya karşılaşmasıyla 1000’inci maçına çıkan Lionel Messi, bu karşılaşmalarda 789 gol atarken 348 asist yaptı. Öte yandan 35 yaşındaki oyuncu, Dünya Kupası’nda bir gol daha atması durumunda 10 gole ulaşarak Gabriel Batistuta'yı yakalayacak ve Arjantin forması ile Dünya Kupası’nda en çok gol atan oyuncu rekoruna ortak olacak.

29. dakikada Avustralya'nın sol kanattan Riley McGree ile kullandığı kornerde Harry Souttar'ın kafa vuruşu Arjantin savunmasından döndü.

Haberin Devamı

35. dakikada Nicolas Otamendi'nin ceza alanı içinde bıraktığı topta Lionel Messi, kalabalık Avustralya savunmasına rağmen ceza sahası içinde yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0.

50. dakikada Arjantin'de Rodrigo de Paul'un sağ kanattan yaptığı orta, savunmadan döndü ve sonrasında topu alan Alexis Mac Allister, ceza sahası dışındaki Lionel Messi'yi gördü. Messi'nin şutu savunmaya da çarparak hız kaybedip kaleci Mathew Ryan'da kaldı.

53. dakikada Nicolas Otamendi'nin geriye dönme çabasında pası kısa düştü. Mitchell Duke'un koşusuna rağmen kaleci Emiliano Martinez, son anda tehlikeyi uzaklaştırdı.

57. dakikada savunmada paslaşan Avustralya'da kaleci Mathew Ryan, baskı sırasındaki geri pas sonrası iki Arjantinli oyuncudan sıyrılmaya çalıştı. Rodrigo de Paul'dan kurtulur gibi olsa da dar alanda topu kapan Julian Alvarez, farkı 2'ye çıkarmayı başardı: 2-0.

65. dakikada Lionel Messi, çalımlarla topu kendi yarı alanından rakip ceza sahasına kadar taşıdı. Julian Alvarez ile paslaşarak ceza sahası içine giren Lionel Messi'ye Avustralya savunması, son anda vuruş şansı vermeyerek topu kornere yolladı.

Haberin Devamı

66. dakikada Lionel Messi'nin ceza sahası dışından şutu üstten auta gitti.

77. dakikada ceza sahası dışından Craig Goodwin'in çektiği şut defansa çarptı Emiliano Martines'i yanıltan top ağlarla buluştu. 2-1

81. dakikada Aziz Behich çalımlarla ceza sahasına girdi kaleci ile karşı karşıya kaldı çektiği şut son anda defansa çarptı kornere gitti.

Arjantin: Emiliano Martines, Nahuel Molina, Cristian Romero, Nicolas Otamendi, Marcus Acuna, Rodrigo de Paul, Enzo Fernandez, Alexis Mac Allister, Papu Gomez, Lionel Messi, Julian Alvarez

Yedekler: Franco Armani, Geronimo Rulli, Juan Foyth, Nicolas Tagliafico, Gonzalo Montiel, Leandro Paredes, German Pezzella, Angel Di Maria, Exequiel Palacios, Angel Correa, Thiago Almada, Guido Rodriguez, Paulo Dybala, Lautaro Martinez, Lisandro Martinez

Haberin Devamı

Avustralya: Mathew Ryan, Milos Degenek, Harry Souttar, Kye Rowles, Aziz Behich, Jackson Irvine, Aaron Mooy, Riley McGree, Keanu Baccus, Mathew Leckie, Mitchell Duke

Yedekler: Andrew Redmayne, Danny Vukovic, Nathaniel Atkinson, Fran Karacic, Marco Tilio, Bailey Wright, Jamie MacLaren, Ajdin Hrustic, Awer Mabil, Cameron Devlin, Thomas Deng, Garang Kuol, Craig Goodwin, Joel King, Jason Cummings

Avustralya 2-1le geçen Arjantin çeyrek finalde Hollandanın rakibi oldu