Gazete Vatan Logo
Futbol Elvan yeniden

Elvan yeniden

1500'de yılın en iyi derecesine sahip olan Elvan ilk 5'e girerek finale çıkmaya çalışacak. Atletimiz 5000'den sonra kendini toparladığını açıkladı

Dünya rekortmeni olduğu 5000 metrede 12. sırada kalan Elvan Abeylegesse, bugün 20.30'da iddialı olduğu diğer branş olan 1500'de yarı finale çıkacak. İki seri halinde koşulacak yarı finalde ilk beşe giren toplam 10 atletin yanı sıra en iyi iki zamanı yapan 2 kişi daha cumartesi günü yapılacak finalde yarışma hakkını kazanacak.

Zor ikna oldu
5000'in hemen ertesi günü morali çok bozuk olduğu için önce 1500 elemelerine katılmak istemeyen Elvan, daha sonra telkinlerle ikna edilmişti. Fiziksel olarak çok bitkin, psikolojik olarak da yıkılmış bir şekilde çıktığı seçme serisinin son 150 metresinde yaptığı atakla 5. olarak yan finale kalan Abeylegesse, dün yaptığı açıklamada kötü dönemi atlattığını söyledi. Elvan şöyle konuştu: "Herkes bana destek verdi. Ben de koştum ve herkesi ne kadar mutlu ettiğimi gördüm. 5000'i artık unuttum. Umarım her şey yolunda gidecek ve ülkemize bir madalya sevinci yaşatacağım. Fiziksel olarak da iyi hissediyorum."

Bu sezon dünyada 4 dakikanın altına inebilen tek atlet olan Elvan kağıt üzerinde çok iddialı. Ancak 5000'de çok kötü görünen atletimizin durumu bugün yan yana koşacağı, geçen yıl Dünya Şampiyonası'nda Süreyya Ayhan'ı geçerek birinci olan Taryana Tomashova ile yarışından sonra belirginleşecek.

Haberin Devamı