Gazete Vatan Logo
Futbol Efsane Kartal hayata gözlerini yumdu!

Efsane Kartal hayata gözlerini yumdu!

Efsane Kartal hayata gözlerini yumdu!

Beşiktaş Kulübü'nün unutulmaz futbolcularından Kaya Köstepen hayata gözlerini yumdu.

MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde tatilini geçirdiği yazlığında rahatsızlanarak yaşamını yitiren Beşiktaş’ın efsane futbolcusu Kaya Köstepen’in cenazesi, adını taşayan Yatağan İlçesi’ndeki şehir stadında düzenlenen törenin ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Yatağan’ın CHP’li Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık’ın Beşiktaş forması ve atkısıyla katıldığı cenaze törenine Beşiktaş’ı temsilen Dernekler Sorumlusu Feriden Özgider, CHP’li Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, CHP’li Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sebahattin Avcı ve Köstepen’in yeğeni sinema sanatçısı Turan Özdemir ve yakınlarının da aralarında bulunduğu 500 kişi katıldı. Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’in törene çelenk gönderdikleri görüldü.

Beşiktaş Spor Kulübü’nü temsilen bir konuşma yapan Feridun Özgider, üzüntülyerini dile getirip, Köstepen’in yakınlarına başsağlığı diledi.

Sinema sanatçısı Turan Özdemir de dayısı Köstepen’in çok saygın ve ahlaklı bir kişilik olduğunu belirterek, aniden aralarından ayrılmasının kendilerini üzdüğünü belirtti.
Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, ilçedeki yaşıtlarının Kaya Köstepen Beşiktaşlısı olduğunu belirterek, "Kaya abi Yatağan’da doğup büyüdü. Babası Ormancı Mehmet amca ve annesi Melek teyzede bizlerin ve tüm yatağan halkının sevgisi kazanmış kimselerdi. Kaya abimize olan sevgimizin bir nişanesi olarak geçtiğimiz yıl belediye meclisinden karar alarak adını şehir stadımıza vermiştik. Üzüntümüz çok büyük, tüm Beşitaş camiasının, ailesinin ve sevenlerinin başı sağolsun, mekanı cennet olsun" dedi.
Başkan Işık, konuşmasının ardından üzerindeki Beşiktaş forması ve atkısını Köstepen’in tabutana serdi. Köstepen’in bir süre omuzlarda taşınan cenazesi burada ikindi vakti kılınan namazın ardından Yatağan Şehir Mezarlığı’na götürülüp, aile kabristanında anne ve babasının yanında gözyaşları içinde toprağa verildi.

Beşiktaş Kulübü’nden yapılan açıklamada, Kaya Köstepen’in hayatını kaybettiği belirtilerek, "Unutulmaz futbolcularımızdan Kaya Köstepen’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Vefat haberiyle tüm camiamızı derin bir üzüntüye boğan Kaya Köstepen’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve camiamıza baş sağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

Siyah-beyazlı takıma 1957-58 sezonunda transfer olan ve 1970 yılına kadar bu formayı giyen Kaya Köstepen, attığı kritik gollerle Beşiktaş tarihinin unutulmayanlar sayfasına adını yazdırmıştı. Aydın’da 1934 yılında doğan Kaya Köstepen, futbola da Aydınspor da başladı. 1955-56 ve 1956-57 sezonlarında Antalya’da santrafor olarak oynayan ve 1957-58 sezonunda çok başarılı yıllar geçireceği Beşiktaş’a transfer olan unutulmaz futbolcu, siyah-beyazlı ekipteki ilk yılında Federasyon Kupası şampiyonluğu yaşadı. 1970 yılına kadar Beşiktaş forması giyen Kaya Köstepen, Beşiktaş’ta dört de lig şampiyonluğu sevincine ortak oldu.

Üç kez A Milli formayı giyen ve 332 Birinci Lig maçında 7 gol kaydeden siyah-beyazlı takımın eski oyuncusu, futbolu bıraktıktan sonra teknik adamlık yaptı.

Son bir yıldır alzheimer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören eski milli futbolcu Köstepen, tatilini geçirdiği Datça’daki yazlığında dün yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı