Gazete Vatan Logo
Futbol Bildiğiniz gibi

Bildiğiniz gibi

Sakatlıklar nedeniyle zor bir dönem geçiren E.Pilsen Eurolig'deki ilk sınavını son çeyrekteki performansıyla kazandı. Prokom'a 7'de 7 yaptı

Efes zor bir dönemden geçiyor. Yeni kurulan kadronun, özellikle kısaların Efes'in o müthiş disiplinli yapısına ayak uydurması biraz zaman alacak. Üstelik tam bu en önemli dönemde üst üste gelen sakatlıklar da lacivert-beyazlıları zorluyor. Cüneyt, Granger, Mustafa yok. Nikola Prkaçin ve Barış sakat sakat oynuyor.

İNSANI RAHATLATIYOR
Efes'te yeni bir başlangıç var ve daha kat edilmesi gereken çok yol. Değişen pek çok şey var. Ama bazı değişmeyen şeyler de var ve galibiyete yine bu değişmez özellikleri sayesinde ulaştı lacivert-beyazlılar. Maç boyunca skor hep başa baş gitti aslında. Hatta ilk üç çeyrekte Prokom yarım adım öndeydi. Ancak son çeyreğe 51-51 eşitlikle girilince çekişme ne kadar yüksek olursa olsun insanda bir "Efes bu maçı alır" rahatlığı oluşuyor. Heyecanla karışık bir güven bu. Bu güveni yıllar yarattı ve takım değişse de bu son bölüm oynama bilinci aynı kaldı. Prokom 64-57 geri düştükten sonra son dakikada farkı tek baskete indirdiğinde bile ne Efes'de, ne izleyenlerde fazla endişe yaratmadı. Bu güven zaten farkı yaratan, Prokom'u ise 7. kez karşılaştığı Efes'den 7. mağlubiyeti almasına neden oldu.

GÜNÜN YILDIZI CENK
Bireysel olarak da özellikle iki Türk oyuncunun çıkışı dikkat çekiyor. Milli Takım'dan sonra ribauntçu, savaşçı, savunmacı özelliklerine hücumu da ekleyen Kerem Gönlüm dün de 10'u ikinci yarıda 12 sayı üretirken kullandığı 4 şutun tamamında isabet buldu. Genç Cenk Akyol ise son iki Prokom maçında 48 sayı atan Granger'ın yokluğunda 11 sayı, 6 ribaunt, 3 top çalma ile sahanın en iyilerinden biriydi.

Efes'de hiçbir oyuncu 13 sayıyı aşmadı belki ama ilk beşin tamamı 9 ve üzerinde skor üreterek yine hücumu dengeli dağıtmayı başardı lacivert-beyazlılar. Şimdilik en önemli sorun deliciliği ile Efes'e müthiş bir yaratıcılık ve boyut getirse de henüz istenen seviyede olmayan Horace Jenkins. ABD'li oyun kurucu 13 sayıyla takımın en skorer ismiydi ama bu 13 sayıyı ancak 16 şut atarak bulabildi.

Öte yandan Prokom Trefl cephesinde en iyi oyuncu yine bir Türk, Hüseyin Beşok'tu. Hüseyin 22 dakikada 16 sayı, 7 ribaunt üretti. Mücadele etti ve gerçekten savaştı.

Haberin Devamı