Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Beşiktaş derbiyi kazanırsa yüzde 80 şampiyon'

'Beşiktaş derbiyi kazanırsa yüzde 80 şampiyon'

Beşiktaş’ın eski futbolcusu ve Trabzonspor’un eski teknik direktörü Ziya Doğan, derbiyi kazanırsa Beşiktaş'ın yüzde 80 şampiyon olacağını ifade etti.

'Beşiktaş derbiyi kazanırsa yüzde 80 şampiyon'

Beşiktaş'ın Hakkı Yeten Tesisleri açılış töreninde Beşiktaş’ın eski futbolcusu ve Trabzonspor’un eski teknik direktörü Ziya Doğan, Beşiktaşlı eski futbolcularla birlikte bir gösteri maçında oynadı. Doğan bu maç sonrası hissettiklerini ise Karar.com ile paylaştı. Deneyimli teknik adam, derbiden şampiyonluğa, kendisine gelen tekliflerden Deniz Ateş Bitnel’e kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

İşte Ziya Doğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Beşiktaş’ın efsaneleri ile tekrardan bir araya geldiniz. Neler hissettiniz Beşiktaş formasını tekrardan üzerinize geçirdiğinizde?

Eski arkadaşlarımızla tekrar bir arada olmak çok güzel bir duygu. 15’er dakikalık futbol nostaljisi oldu bizim için. Oynanan futboldan daha çok burada en anlamlı durum bence altyapının gelişmesi oldu. Konteynırlarda Beşiktaş’ın altyapısının futbolcuları üzerini değiştiriyordu. Beşiktaş altyapısı sporcularının bu durumu bizleri gerçekten çok üzüyordu. Borç ve ekonomi gibi konularda Beşiktaş için altyapının ayrı bir yeri vardır.

Haberin Devamı

‘Beşiktaş tekrardan altyapıya yönelmeli’

Beşiktaş yöneticileri altyapı için tekrar bir müdahale yapması gerekiyor. Altyapıya tekrar o gereken değer verilmeye başlandığında ise yeniden Beşiktaş’ın küllerinden efsaneler çıkacak ve Türk futbolu yeni yıldızlarıyla tanışacak.

‘Eskiden yaptığım hataları tekrarlamıyorum’

- Teklif var mı?

Gelen 1-2 teklif var. Eskiden yaptığım hataları yapmıyorum. Çok sıcak bakmıyorum, bekleyeceğim.

‘Derbide gönlüm Beşiktaş’tan yana’

- Derbi için skor tahmininiz var mı Beşiktaş - Fenerbahçe için?

Bu maçların skoru zordur ama Beşiktaş’ın bir avantajı var derbi öncesi. Beşiktaş derbiyi yendiği zaman, üstüne birde erteleme maçını da kazanırsa en yakın rakibi Fenerbahçe ile 7 puan gibi fark olacak. Böyle düşündüğün zaman Beşiktaş Kadıköy’e avantajla gidiyor. Öte yandan Fenerbahçe’nin böyle maçlarda potansiyeli yüksek oyuncularla skora etki edebiliyor. Skor için bir tahminim yok ama gönlüm Beşiktaş’tan yana.

‘Derbiyi kazanırsa Beşiktaş yüzde 80 şampiyon’

- Şampiyonluk için önde gördüğünüz bir takım var mı?

Haberin Devamı

Avantajlı durum Beşiktaş’ta. Derbi maçı kazanırsa Beşiktaş yüzde 70-80 şampiyon olarak sezonu tamamlayacak.

‘Futbolda hak edenler hak ettiği yerlere gelmeli’

- Deniz Ateş Bitnel üzerinden bir tartışma yaşanıyor. Siz eski bir Trabzonspor hocası olarak eleştiri yağmurunu ve yaşananları nasıl yorumluyorsunuz?

Buna benzer skandallar daha öncede oldu. Şapkayı önümüze koyup iyice düşünmeliyiz. Hatır gönül işleri futbolda olmamalı. Hak edenin hak ettiği yerlere gelmesi lazım. Çok komik şeyler oldu geriye dönüp baktığımızda. Sağduyuyla daha mantıklı, daha duygusallıktan uzak bu ülkenin futbolunu yönetmek lazım.

(Hakan Akar/ Karar.com)