Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 'Benimki aynı zamanda hayata karşı mücadele'

'Benimki aynı zamanda hayata karşı mücadele'

EYOF’ta Türkiye’yi alp disiplininde temsil edecek 8 sporcudan biri olan Sıla Kara, kayak sporunun kendisi için ne anlama geldiğini VATAN’a anlattı.

'Benimki aynı zamanda hayata karşı mücadele'

ERZURUM’DA gerçekleştirilecek olan Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde Türkiye’nin madalya umutlarından biri olan alp disiplini sporcusu Sıla Kara, kariyerinin en önemli yarışının bu olduğunu belirtti. Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yapacağı organizasyonda alp disiplininde Ay-yıldızlıları temsil edecek 8 sporcudan biri olan 16 yaşındaki sporcu şu ifadeleri kullandı:

“SPOR hayatıma 7 yaşında Erzurum Kayak Kulübü’nde ağabeyimin teşviki ve kulüp antrenörüm Engin Polat’ın destekleri ile başladım. Eğlencesine başladığım bu spor serüveninde kendimi bir anda yarışlarda, hayata karşı mücadele ederken gördüm. Artık kendimi kayaktan asla vazgeçemeyecek tam bir kayak tutkunu olarak adlandırıyorum.

BENDEN bir yaş küçük olan erkek kardeşim de benim gibi kayak sporu ile uğraşıyor. Ailemin bana ve kardeşime sonuna kadar desteği oldu. Azimle çalışıp mücadele edersek başarılı olacağımıza hep inandılar ve bize de bunu her fırsatta gösterdiler. Zaten benim inancıma göre aile desteği, sporcunun başarılı olabilmesindeki en önemli etmenlerden biri.”

Haberin Devamı

‘En güvendiğim özelliğim cesaretim’

“Benim başarımdaki en büyük etken bence cesaretim. Bu özelliğime çok güveniyorum.”
Sıla Kara idolünün Lindsey Vonn olduğunu belirterek, “Bence dünyanın en büyük kayakçısı o” ifadelerini kullandı.