Gazete Vatan Logo
Basketbol Alperen Şengün kariyer rekoru! Alperen Şengün kimdir, kaç yaşında, nereli?

Alperen Şengün kariyer rekoru! Alperen Şengün kimdir, kaç yaşında, nereli?

NBA'de Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, 45 sayı 16 ribauntluk performansla bir maçta en fazla sayı atan Türk basketbolcu oldu. Peki, Alperen Şengün kimdir, nereli, kaç yaşında? Alperen Şengün kariyer rekoru…

Alperen Şengün kariyer rekoru! Alperen Şengün kimdir, kaç yaşında, nereli?

NBA'de Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, San Antonio Spurs karşısında 45 sayı 16 ribauntluk bir performans sergileyerek kariyer rekorunu kırarak takımını 114-101'lik galibiyete taşıdı.

Şengün, top çalmanın takip edilmeye başlandığı 1973-74 sezonundan bu yana bir maçta en az 45 sayı, 15 ribaunt ve beş top çalma yapan beşinci oyuncu olarak adını yıldızların arasına yazdırmayı başardı.

EN ÇOK SAYI ATAN İLK TÜRK

Milli oyuncu NBA tarihinde bir maçta en fazla sayı atan Türk basketbolcu oldu. Daha önce Mehmet Okur 43 sayı kaydederken, Hidayet Türkoğlu ise 39 sayılık bir performans sergilemişti.

WEMBANYAMA'YI GERİDE BIRAKTI

NBA'deki üçüncü sezonunu geçiren Şengün ayrıca beş top çalmayla bir başka kariyer rekorunu kırdı, üç asist yaptı ve bir blokla çaylak Fransız fenomeni ve 1 numara draft seçimi Victor Wembanyama'yı geride bıraktı.

YILDIZLARIN ARASINA KATILDI

Şengün, top çalmanın takip edilmeye başlandığı 1973-74 sezonundan bu yana bir maçta en az 45 sayı, 15 ribaunt ve beş top çalma yapan beşinci oyuncu oldu.

Haberin Devamı

Bunu iki kez başaran Anthony Davis, Joel Embiid, James Harden ve John Drew'a katıldı. Şengün 21 yıl 224 günlük yaşıyla bu başarıyı gösteren en genç oyuncu. Houston'da Jalen Green 23 sayı ve 10 asistle oynarken Fred VanVleet 21 sayı kaydetti. Spurs'ta 22 sayıyla Devin Vassell ve 20 sayıyla Branham sahada yer aldı.

ALPEREN ŞENGÜN KİMDİR?

Alperen Şengün, 25 Temmuz 2002 tarihinde Giresun'da dünyaya geldi. Pivot ve uzun forvet pozisyonlarında görev alan basketbolcu, şimdilerde NBA ekiplerinden Houston Rockets forması giymektedir.

Basketbola memleketi Giresun'da başlayan Alperen Şengün, ilk profesyonel sözleşmesini Bandırma Kırmızı'da imzaladı.

Alperen Şengün, 7 Ağustos 2020'de, genç bir kadro ile yapılanmaya giren Beşiktaş ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. 26 Eylül 2020'de, Bursaspor karşısında 89-73 mağlup oldukları karşılaşmada, 22 dakikada 17 sayı, 6 ribaund ile sezon başlangıcını yaptı. Beşiktaş forması ile 2020-21 Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonunun En Değerli Oyuncusu seçildi ve ligde MVP seçilen en genç basketbolcu oldu. 2021 NBA Seçmeleri'nde 1. tur, 16. sıradan seçilen Şengün, Enes Kanter'den sonra en üst sıradan seçilen ikinci Türk basketbolcu oldu.

Haberin Devamı

Şengün, 2021 NBA Seçmeleri'nde Oklahoma City Thunder tarafından 1. turda 16. sıradan seçildi ve gelecekteki iki kez ilk tur seçim hakkı karşılığında Houston Rockets'a takas edildi. 7 Ağustos 2021'de Rockets ile sözleşme imzaladı.

2021-22 NBA sezonu boyunca 72 karşılaşmada forma giyen Şengün, 13 karşılaşmada ilk beşte başladı. Maç başı 20.7 dakika parkede kaldı ve 9.6 sayı, 5.5 ribaund, 2.6 asist ortalamaları yakaladı.