Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'BA'badan selam yola devam

'BA'badan selam yola devam

Senegalli yıldız taraftarının karşısına 11'de çıktığı ilk maçta hat-trick yaptı, Kartal'ı Devler Ligi'nde play-off'a taşıdı

'BA'badan selam yola devam

OLİMPİYAT Stadı'nda yer yer boşluklar vardı belki ama takımlarını ve Avrupa kupalarını özleyen Beşiktaş taraftarının coşkusu yeri göğü inletiyordu. İlk maçtaki 2-1'lik zaferin avantajıyla tur kapısını aralayan siyah-beyazlılar rüzgarı arkasına alıp başlasa da ilk bölümde topun da arkasında kalmayı tercih etti.

OYUNUN hakimi gibi gözüken Feyenoord'un Kartal'ın savunması arasında eriyip giden cılız atakları yavaş yavaş tribünlerin tadını kaçırmaya başlamıştı ki, buna itiraz eden bir Kartal çıktı sahneye...

MUSTAFA Pektemek 28'de müthiş baskısı sonrası kazandığı topla sol çaprazdan inip Demba Ba'yı gördü. Senegalli dengesini kaybedip ilk pozisyonda vuramasa da vucüduyla ittirdiği top kaleye yöneldi. Ofsaytta olduğunu bilip dokunmayan Mustafa'nın kontrolünde de ağlarla buluştu: 1-0.

SIRADAKİ GELSİN

GOLÜN coşkusuyla baskısını artıran Kartal'da 34'te Ramon Motta'nın sağdan kullandığı serbest vuruşta Nelom'un ters vuruşunu kaleci Mulder güçlükle çıkardı ve ilk yarı böyle sona erdi.

İKİNCİ devre Olimpiyat'ın o meşhur rüzgarına karşı oynayan Beşiktaş skorun avantajıyla oyunu rölantiye aldı. Fakat 74'te her şey normal giderken sağ kanattan gelen pasta Pedro'yu rahat geçen Manu vurdu. Top Tolga'nın ve Ersan'ın çabasına rağmen ağlarla buluştu: 1-1.

Haberin Devamı

GOL şok yaratsa da 'Baba' kısa sürede duruma el koydu. 80'de soldan şık çalımlarla çizgiye inen Olcay yerden Senegalli'yi buldu, o da fileleri: 2-1.

86'DA yine Demba Ba sahnedeydi. Golü attığına atacağına pişman olan Feyenoord'un dağılmış savunmasının asistinde topla buluşan Kartal'ın yeni gözbebeği, kaleci Mulder'den sıyrılıp skoru belirledi ve Beşiktaş play-off turundaki rakibini beklemeye başladı: 3-1.