Gazete Vatan Logo
Futbol Ay yıldızlı İngilizler zorda

Ay yıldızlı İngilizler zorda

Armasında ay yıldız taşıyan İngiliz Portsmouth Kulübü, kapısına kilit vurmaya hazırlanıyor

Ay yıldızlı İngilizler zorda

Armasında ay yıldız taşıyan Portsmouth kapısına kilit vurmaya hazırlanıyor. Tarihçilerin II. Abdülhamit tarafından kurulduğunu iddia ettikleri 114 yıllık İngiliz kulübü, futbolcularına 10 Ağustos’a kadar indirim yaptıramazsa kapanacak.

İngiliz futbol takımları içinde ay yıldızlı logosu ile dikkat çeken Portsmouth kapısına kilit vurmanın eşiğine geldi. Bazı tarihçilere göre Osmanlı Padişahı II. Abdülhamit’in kurdurduğu iddia edilen 114 yıllık kulüp, futbolcularını başka bir takıma transfer olmaya ya da ücretlerinde indirime gitmeye ikna edemezse 10 Ağustos’ta kapanacak.

'Kulübü seviyorsanız gidin'

Çok değil, bundan 4 yıl önce Federasyon Kupası’nı kazanan ve tarihinde 2 de lig şampiyonluğu bulunan takımın, sezona eksi 10 puanla Lig 1’den (3. Lig) başlaması planlanıyordu.

Ancak borçları nedeniyle kayyuma devredilen kulübün başına atanan Trevor Birch, "Futbolcular ya ayrılmalı ya da maaşlarından feragat etmeli. Bazı oyuncular ve menajerleri hala içinde bulunduğumuz durumun farkında değil. Aksi taktirde Portsmouth 10 Ağustos tarihi itibariyle kapanacak’’ diyerek kötü haberi verdi.

35’lik Kanu da orada

Birçok futbolcusu ayrılan Portsmouth’un takımda kalan en pahalı futbolcuları durumunda bulunan Tal Ben Haim ve ünlü golcü Kanu’nun 3 milyon Sterlin civarında alacağı var. (Hürriyet)

Haberin Devamı