Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan'a değen sihirli el!

Aslan'a değen sihirli el!

Galatasaray yeni teknik direktörü Igor Tudor döneminde toplam altı lig maçına çıktı. Bu maçlarda ortaya çıkan istatistik ise takıma sihirli bir elin değdiğini gösterdi

Aslan'a değen sihirli el!

Bu maçlarda üç galibiyet bir beraberlik iki yenilgi alan Galatasaray özellikle son maçlarda yavaş yavaş yeni teknik adamın oyun felsefesine uygun konuma gelmeye başladı. Karabükspor takımının başında iken kat edilen mesafe konusunda ligin en başarılı üç ekibinden birine sahip olan Hırvat çalıştırıcı, geldiği günden beri Galatasaray'ın bu istatistik başlığında değerini maç başına 6 km. kadar yükseltti.

Igor Tudorlu Galatasaray'ın kat edilen mesafe istatistikleri ile sezon boyunca yakaladığı değerler, S Sport kanalında yayınlanan Sabah Sporu Extra programında gündeme geldi. Galatasaray, Jan Olde Riekerink dönemde maç başına 108,5 km. kat ederken Tudor döneminde 114, 7 km. ortalamaya ulaştı. Son olarak 4-0 kazanılan Adanaspor maçında da 114,9 km. kat eden sarı-kırmızılı ekip Hırvat çalıştırıcının ilk maçı olan Ç.Rizespor mücadelesinde 118,2 km. ile sezonun kendi adına en yüksek değerine ulaşmıştı.

Kaynak: ajansspor.com