Gazete Vatan Logo
Futbol 7 maç için tesettüre girdi

7 maç için tesettüre girdi

G.Saraylı voleybolcu İran kulübü için kapandı

G.Saraylı voleybolcu Tuğçe Çelik, 7 maçlığına anlaştığı İran kulübü Saipa için kapandı.

TÜRK voleybolunda ilk kez bir bayan sporcumuz, tesettürlü maç kıyafeti ile Tayland’da yapılan Asya Voleybol Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edip tarihe geçti. Hürriyet’in haberine göre Galatasaray’ın milli pasörü Tuğçe Çelik, 1 aylığına kiralık oynadığı İran’ın Saipa Kulübü’nden 7 maç karşılığı 5 bin Euro transfer ücreti aldı. Menajeri Nejat Sancak’ın girişimi ile gerçekleşen bu transfer sonucu hayatında bir ilki yaşadığını belirten Tuğçe, Celal Demirbilek’in sorularını yanıtladı...

Türkiye’de önce mayo sonra şortla oynarken, İran’da tesettürlü kıyafetle ne tür zorluklar yaşadın?

"Maçlara çıkmadan önce 15 gün İran’da yaptığım antrenmanlarda pek sıkıntı çekmedim. Erkek ve bayan sporcuların salonları ayrı olduğu için kısa kollu, başımız açık çalıştık. Ancak maçta, yıllarca şortla, kısa kollu forma ile oynamaya alışmış bir sporcu olarak tesettürle oynamak gerçekten çok zor oldu. Hareketleriniz ister istemez kısıtlanıyor. O giysiler içinde nefes almakta zorluk çektim. Önce kalın uzun kollu bir eşofman, üzerine de bir forma giyiyorsunuz. Ve başınız da kapalı olarak oynuyorsunuz. Aşırı bir terleme oldu. Türkiye’de kısa kollu forma ve taytla oynamanın rahatlığını aramadım diyemem. Ancak ben bu transfer ile bu tarz giyinmek zorunda olduğumu kabul ettim."

Maç giysilerin performansını etkiledi mi?

"Elbette ki çektiğim zorluklar pas organizasyonlarında hareketlerimi engellediği için performansımı da etkiledi. İlk başta bu giysileri çok garipsedim. İçinde nasıl pas atacağımı, blok yapacağımı düşündüm. Maç sırasında pas verirken baktım ki olmuyor, kollarımı yukarıya doğru sıvadım."

Takım arkadaşların ve İran halkının bir sporcu olarak sana yaklaşımları ve bakış açıları nasıldı?

"Öncelikle bir Müslüman ülkeden gelip aralarına katılmam onların hoşuna gitti. Bana çok sıcak davrandılar. Maç kıyafetini ilk giydiğimde başörtümü takım arkadaşlarım bağlayıp bana öğrettiler. ’Senin için bu kıyafetle oynamak biraz zor olacak ama kısa sürede alışırsın’ dediler. Türkiye’deki maç fotoğraflarımı gösterdiğimde ise çok şaşırdılar ve onlar bana ’Bir bayan olarak bu kısa kollu forma ve şortlarla nasıl rahat ediyorsunuz?’ diye sordular."

Yine bu ülkeden bir transfer teklifi alırsan değerlendirir misin?

"Ben profesyonel sporcuyum şartlarımız karşılıklı uyarsa neden olmasın." (Radikal)

Haberin Devamı