Gazete Vatan Logo
Futbol 27 yıl sonra Fergu'son'

27 yıl sonra Fergu'son'

Kırmızı Şeytanlar’ın başında 27 yılda unutulmaz başarılara imza atan İskoç menajer, dün kariyerine son vereceğini açıkladı. ‘Fergie’ lakaplı kurt hoca, 19 Mayıs’taki WBA maçıyla ManU’ya veda edecek

27 yıl sonra Fergu'son'

Dünya futbolunun en önemli figürlerinden biri olan Alex Ferguson, emekliye ayrılacağını açıkladı. Bir süredir İngiltere basınında konuşulan iddialar, dün gerçeklik kazandı ve 1986’dan bu yana Manchester United’ın başında olan Sir Alex Ferguson, bu sezon sonu görevi bırakacağını duyurdu.

Ağustos ayında kalçasından ameliyat olacak İskoç menajerin emeklilik kararı aldığını geçtiğimiz günlerde bazı İngiliz gazeteleri öne sürmüştü. Dün ise bu iddialar kesinleşti ve Ferguson’ın ayrılık kararı aldığı, 27 yılda 38 kupa kazandırdığı Manchester United yönetimi tarafından Twitter’a yazılan, “Sir Alex Ferguson emekliye ayrılıyor. Teşekkürler Sir Alex” mesajıyla duyuruldu.

‘EN DOĞRU ZAMAN’

İskoç teknik adam ise yaptığı açıklamada, “Bu kararı en doğru zamanda verdiğime inanıyorum. Kulübü en güçlü olduğu noktada bırakmak önemliydi ve sanırım bunu başardım.
BU takıma yıllarca önderlik etmek çok büyük bir onur ve ayrıcalık. Her zaman bunun değerini bileceğim” ifadelerini kullandı.

Teknik direktörlük kariyerine East Stirlingshire’da başlayan ‘Fergie’ daha sonra St. Mirren, Aberdeen gibi İskoç takımları ve İskoçya Milli Takımı’nı çalıştırdı. 1986 yılında M.United’ın başına geçen Ferguson, 27 yıldır görev yaptığı İngiliz devinde 13 Premier Lig, 2 Şampiyonlar Ligi, 5 FA Cup, 10 Community Shields, 4 Lig Kupası, 1 Kupa Galipleri Kupası, 1 UEFA Süper Kupa, 1 Kıtalararası Kupa, 1 de Dünya Kulüpler Kupası zaferi yaşadı.

Haberin Devamı