Gazete Vatan Logo

Samimi bir insanım

Genç yaşlarda oyunculuğa başlayan Gizem Güneş, “Kanatsız Kuşlar” dizisinde canlandırdığı Cemre karakteriyle dikkatleri üzerine çekti.

Samimi bir insanım

"Binbir Gece” dizisiyle birlikte erken yaşta oyunculuğa adım attınız. Bunun faydası oldu mu?

Olmaz mı? 12 yaşında Türk dizi tarihinin kült olmuş ve hala tekrarı birçok ülkede yayınlanan hepsi birbirinden değerli yönetmen ve oyuncu kadrosunu barındıran bir projede çalışmak benim en büyük şansımdı. Onlardan çok şey öğrendim, onlar sayesinde bu mesleğe daha da aşık oldum. Binbir Gece dizisi küçük yaşta hayallerimi inşa etmeme yardım etti.

“Kanatsız Kuşlar” adlı dizide canlandırdığınız Cemre nasıl biri?

Cemre hayallerinin peşinde koşan, bunun için, içinde bulunduğu şartlara isyan eden, ederken de hırslanan, saf bir kız. Bu yüzden de yanlış kararlar verebilen, kandırılmaya müsait gerçek bir karakter. Evet gerçek diyorum, çünkü çevremizde o kadar çok Cemre var ki... Dizimizi takip eden birçok genç kızın Cemre’de kendisini bulduğuna çok eminim...

Bundan sonra nasıl bir rolle seyircinin karşısına geçmek istiyorsunuz?

Bundan sonraki projelerde farklı karakterlerde oynamak isterim. Her karakteri ayrı ayrı tatmak ve bu tadı insanlarla paylaşmak istiyorum. İleride insanlar Gizem Güneş ismini duyduğunda beni tek bir karakterle değil birçok karakterle anmalılar.

Haberin Devamı

Oyunculukta neleri hedefliyorsunuz?

Oyunculukta kendimi geliştirmek adına birçok eğitim aldım ve almaya da devam ediyorum. Zaten her set, o setin oyuncuları, yönetmenleri bile benim eğitim kaynağım. Ayrıca İngilizce ve Fransızca bildiğim için yurtdışında da oyunculuk üzerine eğitim alıp kendimi daha çok geliştirmeyi istiyorum.

Sandra Bullock idolüm

İlham aldığınız oyuncular var mı?

Hangi birini söyleyebilirim ki? Ülkemizde o kadar değerli sanatçılar var ki... Hepsinden öğrenmek istediğim çok şey var. Yurtdışından ise Sandra Bullock idollerim arasında. Şimdiye kadar birçok karekteri canlandıran ve herbirinde de başarılı olduğunu düşündüğüm bir sanatçı.

Birçok dizi oyuncusu tiyatroya yöneliyor. Sizin böyle bir düşünceniz var mı?

Küçük yaşlardan itibaren tiyatro eğitimi aldım. Tiyatronun yeri bende çok ayrıdır. Lise yıllarımda Güzel Sanatlar Oyuncuları ekibiyle üç farklı çocuk müzikalinde başrol oynamıştım. Şu anda da bir oyunda yer almayı çok istiyorum. Hatta bir tiyatro oyunu için ufak provalara başladım. Fakat setin yoğunluğundan dolayı fazla zaman bulamıyorum. Bu yüzden inşallah gelecek sezon beni tiyatro sahnelerinde de görebileceksiniz.

Haberin Devamı

Aşk hayatınızda nerede duruyor?

Aşk her yerde. Hayatımın tam da ortasında. Yaşama duyduğum aşk, aileme, kardeşime duyduğum aşk, sevgiliye duyulan aşk ve tabii ki mesleğime duyduğum aşk...

Sosyal medya bir gereklilik

10 yıl sonra kendisini nerede görmeyi hayal ediyorsunuz, oyunculukla ilgili hedefiniz nedir?

Hedefime doğru odaklanabilmek için hayallerimi büyük tutuyorum... Hedefim, doğru projelerin bir parçası olup her projede kendimi yenilemek, geliştirmek. Hayalim ise bol ödüllü ve takdir edilen bir oyuncu olmak.

Sosyal medyada çok aktifsiniz, bu kadar yoğun tempoda sosyal medya için nasıl zaman ayırıyorsunuz?

Fotoğraf çekmeyi, çekinmeyi çok seviyorum. Ve bunları insanlarla paylaşmayı daha da seviyorum. Bu yüzden sosyal medyada çok aktifim. Takipçilerimle bir bakıma iletişim halinde olmuş oluyorum. Bu beni iyi hissettiyor. Güzel dönüşler de alıyorum onlardan. Bu yoğun tempoda birçok şey gibi sosyal medyaya da zaman ayırabiliyorum, çünkü seviyorum.

Haberin Devamı

Sosyal medya sizce bir gereklilik mi?

Bence bir gereklilik. Çünkü insanlar artık her şeyi sosyal medyadan takip ediyor. Bunu seviyorlar. Eskiden bir oyuncuya ulaşmak çok olağanüstü gelirdi. Ama şu an öyle değil. Bu durum benim de hoşuma gidiyor. Samimi bir insanım, onların benim paylaşımlarımı görmesi de onlara samimi geliyor.Bir diğer yandan sosyal medyadan farkındalık yaratabiliyoruz, insanlara daha kolay ulaşıp bilgilendirebiliyoruz. Bu da sosyal medyanın gerekliliklerinden biri bence.