Gazete Vatan Logo

Samast’tan Hayal ve Akyürek iddiaları!

Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul terör ve örgütlü suçlar bürosunda görevli Savcı Yusuf Hakkı Doğan’a ifade verdi. Samast, gazetelerde soruşturmanın genişletildiğini okuduğunu, Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek’in etkisinin kalmadığını düşünerek içindeki korkuyu yendiğini ve konuşmaya karar verdiğini anlattı.

‘Paraleller’ iddiası!

Samast cinayetten iki yıl sonra ifadesi alınan bir kişiden bahsederken, bu kişinin olaydan bir saat sonra Yasin Hayal’in telefonlarını sistemden kontrol ettiğini anlattı. Bu kişinin cinayetten hemen sonra Hayal’in telefonunu nereden bulduğunu ve Hayal’in bu olaya karıştığını nereden bildiğini soran Samast, “Çünkü ben daha yakalanmamışım ve cinayet konusunda hiçbir bilgi yok. Bu olayın yapılacağını nereden biliyorlar?” dedi. Samast, cinayetten sonra 3 ilde emniyet birimlerinde kendisi ve diğer sanıklara ait telefonların sorgulandığını söyledi. Bu sorgulamaları yapan polislerin sicil numaralarını da veren Samast, “Bu polisler kimlerdir? Paralel yapı ile bağlantıları var mı?” iddialarını ortaya attı.

Haberin Devamı

Samast ifadesine şöyle devam etti : “Yani ben şunu söylüyorum. Bu cinayeti bana işlettirdiler. Yasin suçu üzerine alıyor, ben işlettim diyor. Arkasındaki isimleri söylemiyor. Arkasındaki isimler, benim söylediklerim araştırılsın bulunur. Sicil numaralarını verdiğim polis memurları, Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ve bu dosyada ismi geçen diğer kişilerin ilişkileri araştırılınca gerçek ortaya çıkar.”

‘Arkamızda hepsi’

Samast ifadesine şöyle devam etti : “Benim korkup da bugüne kadar anlatmadığım şey şudur. Yasin önce beni Erhan’ın evine götürdü. Erhan’la Yasin konuşuyordu. Ben de kulak misafiri oldum. Erhan’ın Ramazan Akyürek ve Fuat müdür hakkında konuştuğunu duyunca döndüm, dinledim. Yasin dedi ki ‘O zaman sırtımız sağlam’. Evden çıkınca Yasin’e sordum. ‘Ben Ramazan Akyürek’i tanıyorum, ismen de tanıyorum. Trabzon’da müdürlük yaptı biliyorum. Ama Fuat müdür kim?’ dedim. Yasin de bana ‘Erhan’ın tanıdıkları, biz bu işi öteki çocuğa yaptıracaktık. O çocuk vazgeçti, Erhan onlardan referans almış. Ramazan müdür, hatta İstanbul Emniyet amiri bile biliyor. Arkamızda hepsi. Düşün iş büyük, kahraman olacaksın. Cayarsan fena olur, yakarım seni dedi. Daha önce dediğim gibi tekrar ‘Peki’ dedim.”

Haberin Devamı

‘Bana bayrak verdi’

“İstanbul’a geleceğim gün Yasin yanıma geldi, olayda kullandığım silahı belime koydu. Hatırladığım kadarıyla 300-400 TL de para verdi. Yasin’e ‘Olay nasıl olacak?’ dedim. Yasin de bana ‘Direkt olarak vuracaksın, bu şekilde imzamız olacak’ dedi. Ayrıca bana bayrak verdi. ‘Otobüsle Trabzon’a dönerken Samsun’dan seni alacaklar’ dedi. ‘Eğer burada alınırsan Ramazan Müdür açığa çıkar’ dedi.”

Her şeyi polis ayarlıyormuş

Samast cinayetten sonra kullandığı silahı atmadığını anlatırken, “Çünkü Yasin bana atma dedi. Zaten Yasin bana ‘seni Samsun’da otogarda alacaklar’ demişti ama polis mi jandarma mı bilmiyorum. Ben polisin alacağını tahmin ettim Yasin’in anlattığına göre her şeyi polis ayarlıyordu. Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in Trabzon emniyet görevlileri ile bağlantısı olduğunu biliyorum. Çocuk olduğum için 10 yıl ceza alacağım. 4-5 yıl yatıp çıkacağım diye düşündüm. Çünkü Yasin bu şekilde bana anlattı. Çünkü Yasin bunu devletle, polisle yapacak. Bizim orada polis demek, devlet demek. 16 yaşında bir çocuk olarak bu olaya sürüklendim” dedi.

Haberin Devamı

‘Ağabey beni takip edenler var’
Samast, İstanbul’a tek başına geldiğini, olay günü Şişli’ye gittiğini anlatırken, “O sırada Halaskargazi Caddesi ve sanırsam sonradan öğrendiğim Şafak Sokak’ta iki şahsın beni arkadan takip ettiklerini gördüm. Bunun üzerine oradaki ankesörlü telefondan Yasin Hayal’in telefonunu aradım. ‘Ağabey beni takip edenler var. Polis var sanki arkamda’ dedim. Yasin de kendinden emin bir şekilde bana ‘Olabilir, onlar zaten bizden’ dedi. Şu anda bana gösterseniz teşhis ederim. Ben Akbank görüntü kayıtlarının beni takip eden bu iki kişinin görüntülerinin tespit edilmemesi için silindiğini sanıyorum” diye konuştu .

Haberin Devamı