Gazete Vatan Logo

Samast’a kahraman muamelesi!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastinden 9 yıl sonra yeni görüntüler ortaya çıktı. Yeni videoda Samast’ın Samsun Terörle Mücadele Şubesi’nin çay ocağında ‘kahraman’ gibi karşılandığı görülüyor.

Samast’a kahraman muamelesi!

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinden 9 yıl sonra olayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor. Yayınlanan son görüntülerde Dink’i vurduktan sonra kaçan tetikçi Ogün Samast’ın, yakalandıktan sonra götürüldüğü Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nin çay ocağında yaşananları gösteriyor.

Güzel bir poz ver

Samsun Terörle Mücadele Müdürlüğü’nde kahraman gibi karşılanan Samast’ın yanında oturan kişinin Samast’ın sırtını sıvazlarak, “Ver abine güzel bir poz lan. Hem de gülerek ver. Güzel bir poz ver” dediği dikkat çekiyor. Görüntülerde cebinden Türk bayrağı çıkaran Samast’ın bayrakla poz vermesini söyleyen kişilerin ‘aslanım benim, aferin Ogün’ diyerek Samast’ın fotoğraflarını çekiyor. Yine görüntüler de bir kişinin Samast’a, “Eğer bir tek gazetede bir tek yayın kuruluşunda bunları görürsen ben .... çocuğuyum kendi adıma. Anladın mı?’ dediği görülürken, bu kişilerin Dink’in öldürülmesiyle ilgili görüntüleri de cep telefonundan Samast’a izlettikleri iddia edildi. Samast’in dikkatle sözkonusu görüntüyü seyrettiği de görülüyor. Yine başka bir görüntüde de bir kişinin Samast’a, ‘yaslan şöyle arkana doğru ikimizi birlikte çekiyorlar. Bundan rahatsız olma samimi söylüyorum” dediği görülüyor.

Haberin Devamı

‘Ramazan Abi olabilir mi?’

Bu sırada Samast’ın yanındaki jandarma görevlisine bir telefon geliyor. Görüntülere ‘Ramazan Abi olabilir mi?’ sözleri yansırken akıllara dönemin Trabzon Emniyet Müdürü ve cinayet soruşturmasından tutuklu Ramazan Akyürek’i getirdi.

‘Pusu yaptım çıkarıp vurdum’

Video da Samast, olay anını “Gittim direkt bekledim. 2-3 gün dışarıda kaldım pusu yaptım. Çıkardım silahımı vurdum” diye anlatırken, cinayetle ilgili sorular soran görevlinin arkadaşları tarafından ‘tamam çok sıkıştırma’ diye uyarıldığı görülüyor. Görüntülerin devamında Dink’i vuran silah ve bir bıçak görülüyor.

Belen: Kimlikler tespit edilmeli

Hrant Dink’in avukatı Bahri Belen, görüntülerdeki kişilerin öncelikle kimliklerinin belirlenmesi gerektiğini söyledi: “Bu kişilerin isimleri belli olduktan sonra dava süreci içinde adı geçen şüpheliler arasında olup olmadıkları kontrol edilecek. Eğer şüpheliler arasında yer alan kişiler bu videoda da varsa önemli bir delil olarak dosyaya girer. Samsun’daki Ogün Samast’ın görüntülerinin dağıtılmasıyla ile ilgili davada mahkeme beraat kararı vermiş, Yargıtay ise bozmuştu. O davada ise ek delil olarak dosyaya girecek.”

Haberin Devamı