Gazete Vatan Logo

Saltanattan 'pay' almaya kararlı

Bereket Şah'ın üçüncü eşi Manolya Onur, 10 yıldan bu yana, 15 yaşındaki kızı Nilüfer'in kraliyet haklarından yararlandırılması için hukuki mücadele veriyor. Kendisine vaat edilen hediyeleri istiyor

Manolya Onur 1976 yılında Türkiye güzeli seçildi, iki yıl mankenlik yaptıktan sonra Fransa'ya gitti. Onur Fransa'da altı yıl kaldı ve Sorbonne Üniversitesi'nde Sanat Tarihi okudu. 1990'da Haydarabad Nizamı Mükerrem Bereket Şah'la evlendikten sonra yeni bir ünvan daha aldı. O artık "Prenses" ti. Mutlu geçen bir yılın ardından kızları Nilüfer doğdu. Çift Hindistan ve Avustralya'da yaşadı. Ancak evlilik altı yıl sürdü ve Onur boşandıktan sonra kızını da alarak Türkiye'ye döndü.

Halen 73 yaşında olan Şah ise Onur'dan boşandıktan sonra Fas güzeli Cemile Bulanış ile evlendi. Bunun üzerine Onur hem kızının kraliyet haklarından yararlanması hem de evlenirken kendisine vaat edilen para ve hediyelerin verilmesi için Şah'a karşı 1996 yılında tazminat davası açtı. Ancak Şah'ın katılmadığı duruşmaların sürekli ertelenmesi yüzünden mahkeme bir türlü sonuca varamadı, işte dün; Haydarabad Nizamı'nın beş eşinden üçüncüsü olan Onur, kızı Nilüfer'in nafaka hakkı için geldiği Hindistan'ın Haydarabad kentinde bir kez daha yargıç karşısına çıktı. Ama değişen bir şey olmadı ve mahkeme başkanı duruşmayı perşembe gününe erteledi.

Nilüfer vasiyette
Eski Türkiye güzeli, Hindistan basınına yaptığı açıklamada, tek isteğinin kızının haklarını almak olduğunu söyledi. Bu arada Bereket'in vasiyetinde kızı Nilüfer'e de yer verdiği ve aileye ait beş saraydan biri olan Siran Sarayı'nı miras olarak bıraktığı iddia edildi. Hint basınına göre dünya jet sosyetesinin önde gelen isimlerinden Bereket Şah, müsrif yaşantısı nedeniyle ekonomik sıkıntı içinde.

Borcu olduğu için gayrımenkullerinin önemli bölümünü sattı. Avustralya ve Türkiye'de yaşayan ve geçen ay ölen son Osmanlı Halifesi Abdülmecid'in kızı Dürrüşehvar Sultan'ın oğlu olan Şah, Fas güzelinden boşandıktan sonra da yeniden bir Türk'le Ayşe Orkide'yle evlendi. Bereket Şah, ilk evliliğini de 1959'da yine bir Türk olan Esra Birgin ile yapmıştı. Çiftin bu evlilikten iki çocukları var.

Haberin Devamı