Gazete Vatan Logo

Salgının başladığı Vuhan'dan kritik karar

Corona virüs (Covid-19) salgınının başlangıç yeri olan Vuhanda hayat normale dönmeye başladı. Çin Devlet Demiryolları, Vuhandan Avrupa'ya yük taşıyan demiryollarının bugün itibariyle çalışmaya başladığını açıkladı. İlk sefer, Almanyanın Duisburg kentine yapılacak.

Salgının başladığı Vuhan'dan kritik karar

Çin Devlet Demiryolları, koronavirüs salgını sebebiyle ara verilen ve Vuhandan Avrupaya yük taşıyan demiryollarının, seferlerine başladığını açıkladı. Vuhan İstasyonundan kalkan ve 50 kargo konteyneri taşıyan yük treni, Almanyanın Duisburg kentine doğru yola çıktı.

Tıbbi malzeme ve çeşitli günlük ihtiyaçların bulunduğu yük treninin, yolculuğu 15 gün sürecek. Çinin büyük endüstri şehirlerinden biri olan Vuhanda tıbbi malzemenin yanı sıra otomobil yedek parçası, elektronik cihazlar ve telekomünikasyon ürünleri üretiliyor. Bu ürünler, başta Almanya olmak üzere Fransa, Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve Polonyaya gönderiliyor.

Almanyanın Köln kentinde yaşayan ve koronavirüs tedavisinden sonra iyileşen Ahmet Arpacı, virüsü Çinin Vuhan kentinden gelen endüstriyel yedek parçalarından kapmış olabileceğini açıklamıştı.