Gazete Vatan Logo

Salgın haline geldi

6 ayda 1.500 çocuk pilates topu tükendi Çin’e sipariş sırasına girildi

Ünlü eski manken Ebru Şallı’yla kamuoyunun gündemine gelmeye başlayan ‘pilates’ merakı çocukları bile sardı, 6 ayda bin 500’e yakın ‘çocuk pilates’ topu tükendi. Gelen talep artarak devam edince pilates topu için Çin’de sipariş sırasına girildi. Minder, top, lastik gibi aksesuarlarıyla yaklaşık 60-70 TL’ye başlanabilen ‘pilates’e ilgi bu yıl da devam ederken ünlü oyuncu Hülya Avşar’ın yarattığı ‘tenis’ rüzgarının kesildiği, pilates’in yanı sıra ailelerin çocukları için seçtiği en gözde sporlar arasına voleybolun da girdiği belirtiliyor.

Türkiye’nin en büyük toptan spor malzemeleri tedarikçilerden Toksöz Grup Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Sportive markasının da sahibi Şamil Toksöz, pilates ürünlerine talebin adeta patladığına dikkat çekerek, “Sadece bu alanda bizim yaptığımız malzeme satışı 600 bin TL’yi buldu. Aynı ilgi bu yıl için de geçerli. Son dönemde büyüklerin bacak kaslarını geliştirmek için ve çocukların kullandığı ‘çocuk pilates topu’na da büyük ilgi var. Geçen yılın sonlarına doğru Çin’den yaklaşık bin 500 adet top getirdik. Anında sattık şimdi sürekli sipariş veriyoruz” diye konuştu.

Salon ayakkabısı revaçta

Son günlerde dikkat çekici bir şekilde ailelerin çocuklarını yönlendirdiği sporlar arasında yüzmenin yanı sıra voleybolun önemli bir pay elde etmeye başladığını da vurgulayan Toksöz, bunun ürün satışlarına da yansıdığını, eskiden spor ayakkabılarında bin 500 ile 4 bin rakamına toplamda ulaşırken sadece salon ayakkabılarında 10 bin rakamları görüldüğünü ifade etti.

Türk tüketicisinin ‘spor malzemeleri’ alışverişinde olumluya doğru bir gidiş olduğunu, fitness’ta 5 yıl öncesine göre satışlarda nerdeyse 1’e 100 fark bulunduğunu aktaran Toksöz, “Tüketicide sağlıklı yaşam konsepti oluştu. Bu yüzden fitness’ı da artık sosyalleşmek için yapmıyorlar” dedi.

YABANCILAR HEVESLİ AMA ÖNCE MARKA BİRİKTİRECEĞİZ

- ŞAMİL Toksöz bir aile şirketi olduklarını ve sürekli yabancı yatırımcılardan işbirliği ile ortaklık teklifi aldıklarını belirtti. Ancak Toksöz, şu anda Türkiye pazarında 3 uluslararası markayı temsil ettiklerini belirterek, “Bünyemizde biraz daha marka biriktirmemiz lazım. Marka sayımız arttıktan sonra teklifleri değerlendireceğiz. 2012’nin ikinci yarısında yeni markalar portföyümüzde olacak” dedi. Toksöz, yurtdışına da açılma planları yaptıklarına dikkat çekerek, hedeflerinde Doğu’nun ve Balkanlar’ın olduğunu ifade etti.

İşbir’den egzotik uyku

İŞBİR Yatak, hindistan cevizli lifli organik yatakla yeni bir uyku deneyimi vaad ediyor. CocoDream adı verilen yatak akar barındırmayan hindistan cevizi kabuğu liflerinden oluşan katmanı, doğal deve tüyü dolgusu ve organik pamuk kumaşıyla dikkat çekiyor.

İsteyene Oscar heykeli isteyene Google yastığı

HEDIYEDENIZI.COM, kişiye özel hazırladığı makyaj çantası, saat, kalem, kupa bardak, yastık, Oscar ödülü, başarı sertifikası gibi hediyelerle farklı olmak isteyenlere hitap ediyor. 50 bin çeşit ürünün yer aldığı siteyi günde 15 bin kişinin ziyaret ettiği belirtiliyor.

Çikolatalar konuşuyor

CHOCCHIC, ‘konuşan çikolatalar’ üretti. Konuşan çikolatalara dilediğiniz mesajı kendi sesinizle kaydedip, hediyeyi adeta canlandırarak sunabiliyorsunuz. Konuşan çikolatalar, 6 farklı tasırım ve mesajla raflarda yerini aldı.

Haberin Devamı