Gazete Vatan Logo

Saldırıyı TAK üstlendi!

Ankara Kumrular Caddesi’nde 3 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı TAK üstlendi...

ANKARA - PKK ilgisi olmadığını açıklamıştı ancak Ankara’da 3 kişinin yaşamını yitirmesine ve onlarca kişinin de yaralanmasına yol açan Kızılay Kumrular Sokak’taki bombalı saldırıyı, terör örgütünün yan kolu TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) üstlendi. PKK’nın yayın organı ANF’ye (Fırat Haber Ajansı) gönderdiği elektronik posta ile saldırıyı sahiplenen TAK açıklamasında 20 Eylül saldırısının bir başlangıç olduğunu söyledi.

‘Artık metropoller savaş sahamız’

TAK, Ankara ODTÜ’nün yakınındaki Eskişehir Yolu’nda patlatılan bomba ile Antalya’da plajda yapılan saldırıları da üstlendi. Zaten ODTÜ bombacısı ile Kızılay bombacısının aynı kişi olduğunu polis önceki gün tespit etmişti. TAK açıklamasında, şu tehditleri de savurdu: “Her yer eylem sahası, her yer hedeftir. Barış çabalarına faşist AKP hükümetinin imha ve savaşla cevap vermesi bizi geri dönüşü olmayan yola sokmuştur. Özellikle Türkiye metropolleri temel savaş sahamız olacak. Ankara Kızılay’daki eylem bir başlangıçtır, bu tarz eylemlerin startı verilmiştir. Bundan sonra gelişecek olan savaşın ve insan kayıplarının tek sorumlusu Erdoğan’dır. Bundan sonra kimse bizden, hassas yaklaşmamızı beklemesin savaş kararını alan AKP hükümetidir ve bunun Türkiye’de yaratacağı etkiye ve sonuçlarına katlanır.”

Şehirlerde kanlı eylemler yapıyor

PKK’nın bugüne kadar şehirlerde düzenlediği saldırıların bir bölümünü 2003’te kurulan TAK üstlendi. Kürdistan Özgürlük Şahinleri olarak bilinen TAK, PKK içinde faaliyet göstermesine rağmen, bağımsız yapı gibi gösteriliyor. İşte eylemlerinden bazıları:

- 17 Temmuz 2005: Aydın Kuşadası’nda turistleri taşıyan minibüs ile bir hafta sonra İzmir’in Çeşme’de çöpe bırakılan bombanın patlaması sonucu 5’i turist, bir polis öldü.

- 23 Mayıs 2007: Ankara Ulus Anafartalar çarşısındaki patlamada 7 kişi öldü 102 kişi yaralandı.

- 31 Ekim 2010: İstanbul Taksim’deki saldırıda 32 kişi yaralandı.

- 26 Ağustos: Antalya Konyaaltı plajı ile 28 Ağustos’ta Kemer plajındaki patlamalarda 6 turist yaralandı.

Kumrular Sokak’a karanfil

Halkevleri Yönetim Kurulu üyeleri ve Ankara’daki şube yöneticileri, Kumrular Sokak’ta patlamanın meydana geldiği yere karanfil bıraktı. Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut, olay yerinde yaptığı açıklamada, sivil halka yönelik saldırıyı kınadıklarını söyledi. Bu tür saldırıların hiçbir haklı gerekçesi olamayacağını belirten Karabulut, “Savaş gazete manşetlerinden, televizyon ekranlarından ibaret değildir. Ülkemizin acil şekilde barışa ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı