Gazete Vatan Logo

Saldırıya uğrayan Çin lokantası ‘devam’ dedi

Beyoğlu’nda, Çin’in Doğu Türkistan’daki Müslümanlara baskı ve zulüm yaptığı gerekçesiyle bir grubun, işletiği “Happy China” adlı Çin lokantasına saldırması nedeniyle işyerini kapatacağını söyleyen Cihan Yavuz, işine devam kararı aldı. Yavuz, bu kararı almasında çevredeki esnaf arkadaşlarının desteklerinin etkili olduğunu söyledi.

Saldırıdan sonra Türkiye’nin birçok yerinden geçmiş olsun ve destek telefonları aldığını ifade eden işletmeci Cihan Yavuz “Lokantaya yapılan saldırıdan sonra olayın sıcaklığı ile dükkanı kapatacağımı söyledim. Ama buranın halkı benim kararımı değiştirdi. Beni seviyorlar, ben de onları seviyorum. Kırılan camlarımı taktırdılar. Tamirata yardımcı oldular. Dayanabildiğimiz kadar dayanacağız” dedi.

Uygur Türk’ü aşçı ayrıldı

Esnaf arkadaşlarına çok teşekkür ettiğini söyleyen Yavuz “Esnaf arkadaşlar birlik oldular. Camımı değiştirdiler, gitmememi söylediler. Ben de devam etme kararı aldım” dedi. Yavuz, şöyle devam etti, “Rehber olduğum için Çin’e defalarca gittim geldim. Çin’de her köşede Uygur Türklerinin kebap sattığını gördüm. Şimdiye kadar kimsenin onlara baskı yaptığını görmedim. Halkımızın çok desteği var.. Uygur Türkü aşçımız ‘Ben bu olaylardan sonra daha fazla burada durmak istemiyorum’ dedi. Ben de olayın sıcağı ile lokantayı kapatacağımı söyleyince gitti. Lokantayı kapatırsam yine turist rehberliği yapacağım.”

Haberin Devamı