Gazete Vatan Logo

Saldırı sonrası dini nikah kıymış!

Reina saldırganı Masharipov’un kaçakken kaldığı evde dini nikah kıydığı Tere Traore ve onunla birlikte gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı. Tene Traore’nin olaydan sonra Esenyurt’daki evde dini nikah kıydıkları ve ikilinin anlaşabilmek için ‘google translate’ kullandığı ortaya çıktı.

Saldırı sonrası dini nikah kıymış!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Gökalp Kökçü’nün Reina saldırısına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında DEAŞ mensubu 5 kişi tutuklama istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Şüphelilerden Alı Jameel Mohammed “Silahlı terör örgütüne üye olmak, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek ve Nitelikli kasten öldürme ” suçlarından, diğer 4 şüpheli ise “Silahlı terör örgütüne üye olmak ve Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçlarından tutuklandı.

Kod adı: Ebu Yusuf

Savcılığın sevk yazısında Masharipov’un yakalandığı evde bulunan Alı Jameel Mohammed’in örgüt bünyesinde ‘Ebu Yusuf’ kod adını kullandığı, saldırının planlayıcılarından olduğu tespit edildiği belirtildi. Yazıda Mohammed’in saldırı talimatını veren Ebu Cihat kod isimli şüpheliyle doğrudan irtibatı bulunduğu belirtilerek, Mohammed’in Masparipov’u polis takibinden kaçtıktan sonra Sefaköy’den alarak Esenyurt’ta saklandığı eve gizlenmesi için götürdüğü belirtildi. Masharipov’un yakalandığı evin ihtiyaçlarını ve masraflarını şüpheli Mohammed karşıladığı anlatıldı.

Haberin Devamı

‘Madafa’da dini nikah

Sevk yazısında, Masharipov’la aynı evde yakalanan Fransız vatandaşı Tene Traore’nin, Esenyurt’ta DEAŞ terör örgütünün madafa (güvenli ev) evine Suriye’deki çatışma bölgelerine geçmek için geldiği anlatıldı. Esenyurt’daki evde bulunduğu sırada diğer DEAŞ terör örgütü mensubu şüpheliler Ali Jameel Mohammed, Aysha Mohammed, Dina Alaa Eid Sayed Ahmed ve saldırgan Abdulkadir Masharipov ile birlikte yakalandığı belirtilen Traore’nin, bu evde Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov ile dini nikahla evlendiği belirtildi. Kadının, Masharipov ile Fransızca ve Rusça’dan çeviri yapan Google Translate’i kullanarak anlaştığı ve telefonundan elde edilen ses dosyalarında örgütsel görüşmeler yaptığı belirtildi.

Çatışma bölgelerine geçmek için güvenli evlerde kalıyorlardı

Masharipov’la birlikte aynı evde yakalanan, Somali vatandaşı olan Aysha Mohammed ve Mısır vatandaşı olan Dina Alaa Eıd Sayed Ahmed’in de yine Suriye’deki çatışma bölgelerine geçmek için örgütün güvenli evlerinde kaldığı vurgulandı. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Eyüp Korkusuz’un ise DEAŞ terör örgütünün güvenli evlerinden sorumlu sözde emir düzeyinde faaliyet gbiri olduğu belirtildi. Eyüp Korkusuz’un da Reina eyleminin planlayıcılarından olduğu, ‘Ebu Katade’ kod adını kullandığı belirtildi.

Haberin Devamı