Gazete Vatan Logo

Saldırı sonrası açıklamalar peş peşe geldi

Ankara'da yaşanan patlama sonrası bir çok isimden saldırıyla ilgili tepki geldi. İşte siyasi isimlerden gelen tepkiler;

Saldırı sonrası açıklamalar peş peşe geldi

KEMAL KILIÇDAROĞLU

"Yurttaşlarımıza yönelik düzenlenen bombalı saldırı, 'ama' ve 'fakat' demeden lanetlenmesi gereken bir terör eylemidir Köklü dayanışma, birlik ve beraberlik duygularına sahip milletimizin, ulaşılmak istenen hedefin önünde kararlılıkla duracağına inancım tamdır."

Ankara saldırısıyla ilgili AK Parti'den ilk açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş: "Ankara'daki patlama, milletimizi ve ülkemizi hedef alan bir patlamadır. Terörün her türlüsüne ve yapanlara lanet olsun" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Ankara'daki patlama, milletimizi ve ülkemizi hedef alan bir patlamadır" ifadesini kullandı.

Ankara'daki terör saldırısına siyasi partilerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından Ankara'daki patlamayla ilgili değerlendirmede bulundu.

Mustafa Ataş, mesajında şunları kaydetti: "Ankara'daki patlama, milletimizi ve ülkemizi hedef alan bir patlamadır. Terörün her türlüsüne ve yapanlara lanet olsun. Ankara'daki haince, kalleşçe terör saldırısında yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemiz ve milletimiz üzerinde haince plan yapanların planlarını, Rabbim kendi başlarına çevirsin ve hesaplarını boşa çıkarsın."

Haberin Devamı

Bahçeli'den Ankara saldırısına ilk tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Kızılay'da düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, açıklamasında "Türkiye'nin milli güvenliği kırmızı alarm vermektedir. Çünkü aziz milletimiz açıkça saldırı altında, kesif ve kategorik bir husumet çemberindedir. Şunu bir defa herkes bilmelidir ki, hiçbir terör saldırısı Türkiye'yi dize getiremeyecek, teslim alamayacaktır" ifdalerini kullandı.

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN, ANKARA'DAKİ TERÖR SALDIRISINA İLİŞKİN MESAJ YAYIMLADI
Kahraman, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Milletimizi kamplara bölmek, devletimiz ile halkımızı karşı karşıya getirmek isteyen malum düşmanlarımızın bu tür aşağılık yollara tevessül etmeleri gerçekte acziyetlerinin göstergesidir. Bu tür eylemlerle devlet kurumlarımızın özgüvenini, uyumlu çalışma düzenini ve birlik ve bütünlüğünüzü sarsmaya, ülke siyasetine yön vermeye çalışan menfur odaklar gereken cevabı alacaklardır. Acımız ve öfkemiz büyüktür, fakat geçmişte pek çok badireyi atlatmış olan devletimiz ve milletimiz böylesi saldırılar karşısında infiale kapılmama basireti, metaneti ve tecrübesine sahiptir. Bu meşum saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."
Akşener'den Ankara saldırısı sonrası açıklama
Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, Ankara Kızılay'daki terör saldırısına ilişkin, "Milletimizin sağduyulu ve dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Gençlerimizin özellikle son derece dikkatli olması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Akşener, kurultay çalışmaları kapsamında geldiği Kırklareli'de bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Ankara'daki terör saldırısını lanetlediğini söyledi.

Saldırıda yaralananlara acil şifalar dileğinde bulunan Akşener, Türk milletini sağduyulu olmaya davet etti. Meral Akşener, saldırıya ilişkin aldığı ilk bilgilerin iç açıcı olmadığını belirterek, kendisine gelen ilk bilgilerin yanlış olmasını umduğunu dile getirdi.

-->

-->

Haberin Devamı