Gazete Vatan Logo

Saldırganın cesedinin yanında bulundu!

Fransa'nın başkenti Paris'te ünlü Champs Elysees Bulvarında polise karşı düzenlenen silahlı saldırıdaki saldırganlardan birinin cesedinin yanında not bulundu.

Saldırganın cesedinin yanında bulundu!

Fransa'nın başkenti Paris'te ünlü Champs Elysees Bulvarında polise karşı düzenlenen silahlı saldırıda Saldırıda 1 polis hayatını kaybetti, 2 polis yaralandı. Polisle çatışmaya giren iki saldırgandan biri öldürüldü. Saldırıyı IŞİD'in üstlendiği ve IŞİD militanı Fransız vatandaşı Abu Yussuf Al-Baljiki'nin gerçekleştirdiği açıklandı.

Reuters haber ajansının geçtiği bir son dakika haberine göre, Paris saldırganının cesedinin yanında IŞİD'i savunan yazılar yazılmış bir not bulundu.

Dün gece Champs Elysees Bulvarı üzerinde bulunan Türk Turizm ve Tanıtma Ofisi önünde polis otosuna uzun namlulu silahla ateş açan saldırgan, bir polisi sırtından vurup diğerini yaraladıktan sonra olay yerinden yaya olarak kaçarken polisle girdiği çatışma sonucu öldürüldü. Olay sırasında bir yabancı kökenli kadının da yaralandığı bildirildi. Saldırganın polis tarafından tanındığı, Seine et Marne bölgesinde 16 yıl önce de polisle çatıştıktan sonra bir süre hapis yatıp serbest bırakıldığı açıklandıği çatışma sonucu öldürüldü.

Haberin Devamı

Fransa'nın başkenti Paris'te ünlü Champs Elysees Bulvarında polise karşı düzenlenen silahlı saldırıyı IŞİD militanı Fransız vatandaşı Abu Yussuf Al-Baljiki'nin gerçekleştirdiği açıklandı.