Gazete Vatan Logo

Saldırganın amacı belirsiz

Almanya’nın Münster kentinde aracını kalabalığın içine sürerek iki kişiyi öldüren, ardından da intihar eden Jens R. adlı kişinin kimliğine dair bazı detaylar belli olmaya başladı. Olayın arkasındaki nedeni araştıran Alman polisinin bu doğrultudaki soruşturması ise sürüyor.

Saldırganın amacı belirsiz

Eyalet savcısı Martin Botzenhardt, şüphelinin 48 yaşındaki bir Münsterli’ olduğunu duyururken, yerel medyada çıkan haberlerde Jens’in geçmişte psikolojik sorunlar yaşadığı belirtildi. ZDF televizyonu ise, aşırı sağcı hareketlerle bağlantısı olabileceğini iddia ettiği şüphelinin son dönemde de bir intihar girişiminde bulunduğunu öne sürdü. Spiegel, komşuları tarafından sık sık sorun çıkaran “garip bir karakter” olarak nitelendirilen şüphelinin tasarımcı olduğunu yazdı. Habere göre polis, şüphelinin evinde yaptığı aramada, kullanılmayacak durumda olan Kalaşnikof marka bir tüfek buldu.

Jens, Cumartesi günü kullandığı minibüsü bir restoranın önündeki masalarda oturan kalabalığın üzerine sürmüş, olayda 51 yaşındaki bir kadın ve 65 yaşındaki bir erkek hayatını kaybetmiş, altısı ağır 20 kişi de yaralanmıştı.

Maratonculara saldıracaktı

Alman polisi, Pazar günü başkent Berlin’de 6 terör zanlısının gözaltına alındığını duyurdu. Die Welt gazetesi, Aralık 2016’da Berlin’de yılbaşı pazarına araç saldırısı düzenleyen DEAŞ üyesi Enis Amri ile bağlantısı olduğu belirlenen zanlılardan birisinin, dün Berlin’de gerçekleştirilen yarı maratonda bıçaklı saldırı düzenlemeyi planladığını kaydetti.

Haberin Devamı