Gazete Vatan Logo

Saldırgana defalarca yalvarmış!

Gözü dönmüş bir cani tarafından öldürülen Helin son yolculuğuna uğurlandı. Genç kızın olay anında ateş etmemesi için caniye 3 kez yalvardığı öğrenildi

Saldırgana defalarca yalvarmış!

Güzelyalı Tren yakınlarında 12 Ekim Cuma günü lise öğrencisi Helin Palandöken’i av tüfeğiyle vurarak öldüren ve yanındaki iki arkadaşını da yaralayan 21 Yaşındaki Mustafa Yetgin tutuklandı. Sabah saatlerinde Pendik Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan Yetgin, çelik yelek giydirilip Anadolu Adalet Sarayı’na götürüldü.

“Ateş ettim”

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilldi. Yetgin’in ifadesinde, “Ben üzerime atılı suçlamayı anladım. Olayın hâlâ şoku altındayım. Neyi nasıl anlatmam gerektiğini bilemediğim için şu ana kadar ifade veremedim. Helin Palandöken ve o esnada yanında bulunan kişilere av tüfeği ile ateş ettiğimi kabul ediyorum. Bu av tüfeğini internetten satın almıştım. Ateş ettikten sonra da olay yerinden kaçtım. Sonrasında ne olduğunu ve ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kafam çok karışık. Şu an söylediklerimden fazla bir şey anlatabilecek durumda değilim” dedi.

Cenazede silah

Helin’in cenazesi dün Tuzla Aydınlı Cemevi’nden son yolculuğuna uğurlandı. Helin, Aydınlı Köyü Mezarlığı’nda 5 yıl önce hayatını kaybeden annesinin yanına defnedildi. Cemevinden çıkarılırken kalabalık ile bir sürücü arasında tartışma çıktı. Arbede yaşandığı sırada kalabalık içindeki bir kişi havaya ateş açtı. Bunun üzerine cenaze törenine katılanlarla bu kişi arasında arbede yaşandı.

Haberin Devamı

‘Önce selam sonra ateş!’

Helin’in sınıf arkadaşı F.P. ise olay anında gördüklerini anlattı: Helin’in sürekli isimsiz biri tarafından rahatsız edildiğini biliyorduk. Ama o da kim olduğunu bilmiyordu. Hep sahte hesaplardan yazıyordu. Bir gün ortaya çıkar diye önemsemedik. Olay günü ise her şey yaşandı. Adam arabayla indi. Cemil, Deniz ve Helin yan yanaydı. ‘Selamünaleyküm gençler’ diye seslendi. Sonra Cemil’e dönerek, ‘Sen bu kızı seviyor musun’ dedi. Cemil evet deyince ‘Sevemezsin lan’ diyerek ateş etti. O sırada herkes kaçtı. Helin 3 kez ‘Yalvarırım yapma, ne olur’ diye bağırdı. Ama dinlemedi ateş etmeye devam etti. Sonra kaçmaya başladı. Biz ambulansı arayarak yardım istedik. Helin’in annesi 5 yıl önce geçirdikleri trafik kazasında ölmüştü. Hayat doluydu, herkes onu severdi. Babası ve ablası perişan halde.”

Haberin Devamı

Helin’in staj yaptığı işyerine daha önce çiçek gönderildiği ortaya çıktı. Önce çicek göndereni merak eden genç kızın daha sonra tedirgin olduğu belirtildi.

Tüfeği 3 gün önce almış

17 Yaşındaki Helin’i öldüren saldırgan Mustafa Yetgin’in cinayet tüfeğini 3 gün önce Tuzla’da bir av bayisinden aldığı ortaya çıktı. Tüfeği satan av bayiinin ifadesine göre Yetgin, tüfeğin modelini içeren detayları satıcıya bildirdi. Ancak av bayii silahın stoklarında olmadığını söyleyince Mustafa Yetgin de silahın gelmesini bekleyebileceğini söyledi. Bunun üzerine bayii Yetgin’in istediği model silahı internetten sipariş etti. Daha sonra da Mustafa Yetgin’e ruhsatsız olarak sattı.

Cezası 2 bin lira

İlgili kanun ve yönetmeliklere göre ‘Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi’ illerde valiler, ilçelerde kaymakamlarca veriliyor. Ruhsat almak isteyenler ise T.C. Kimlik Numarası, sabıka kaydı, sağlık raporu ve iki adet fotoğrafla müracaat ediyor. Bu şekilde satın alınan av tüfeklerin de en geç 1 ay içerisinde belgenin alındığı makama müracaatla cins, marka, çap ve seri numarasının kaydettirilmesi zorunlu. Bu şartlara uymayarak yapılan atışlarda ise silahı satanlar 2 bin lira idari para cezasıyla cezalandırılıyor.

Haberin Devamı