Gazete Vatan Logo

Salda müjdesi

Burdur Valiliği, Salda Gençlik Festivali’nin yapılmasının planlandığı Salda Gölü kıyısında alanın uygun bulunmadığını açıkladı.

Salda müjdesi

İnce beyaz kumu, turkuaz suyuyla ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak adlandırılan Salda Gölü kenarında 29 Haziran- 2 Temmuz tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Salda Gençlik Festivali’ne çevreciler tepki gösterdi. Yeşilova Belediyesi ile bir organizasyon firması tarafından gerçekleştirilecek olan, ünlü sanatçıların sahneye çıkacağı festivalin, göle zarar vereceği öne sürüldü. Çevreciler, dünyada, Mars gezegeninin jeolojik yapısına benzerlik gösteren iki noktadan biri olan, 2 milyon yıllık geçmişe sahip ve Türkiye’nin en derin gölü olarak bilinen Salda’nın, bu kadar kalabalığı kaldıramayacağını ileri sürdü. Tartışmalar sürerken, Yeşilova Belediye Başkanı CHP’li Nuri Özbek, festivalin düzenleneceği alanın halk plajının yakınındaki göle 500 metre uzakta yapılacağını açıkladı.

Valilik: Uygun değil

Konuyla ilgili Burdur Valiliği de açıklama yaptı. Festivalin yapılacağı alanın uygun bulunmadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: “İlgili kurumların görev alanlarına ilişkin mevzuat hükümleri kapsamında yerinde yapılan tespit ve değerlendirmeler neticesinde, Salda Gölü kıyısında yapılması talep edilen festival mahallinin 2’nci derece doğal sit alanı ve turizm merkezi sınırları içerisinde kaldığı, ayrıca Salda Gölü Sulak Alan Koruma Bölgeleri (Hassas Ekolojik - Tampon Koruma Bölgesi) içerisinde yer aldığı, etkinliğin özelikle hassas koruma bölgesi olarak tanımlanan plaj- sahil bölümü sınırlarına olumsuz etkileri olabileceği ve tampon bölge olarak adlandırılan alanda gerçekleştirilecek faaliyetlerin de genel olarak Salda Gölü Sulak Alan Koruma Bölgesi’ne olumsuz ve zararlı etkilerinin olacağı değerlendirilmiştir. İlgili mevzuat hükümleri ve diğer açıklanan gerekçeler birlikte değerlendirildiğinde, belirtilen yerde söz konusu festivalin düzenlenmesi Valiliğimizce uygun görülmemiştir.”

Haberin Devamı