Gazete Vatan Logo

Sakıp Sabancı Türk halkının moral hocasıydı

Merhum Sakıp Sabancı'yı anma törenleri sürüyor. Sakıp Ağa ile ilgili hoş hikayeler ise anlatmakla bitmiyor. Dün İzmit'teki törende Kanbak'ın anlattığı gibi

Sakıp Sabancı'nın doğum günü olan 7 Nisan'da başlayıp, ölümünün birinci yıldönümü olan 10 Nisan'a kadar sürecek anma törenleri kapsamında dün İzmit'te bir tören düzenlendi. KENTSA Kompleksi'ndeki anma törenine Kocaeli Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabana, Sakıp Sabancı'nın kızları Dilek ve Sevil Sabancı, işadamları ve çalışanlar ile bir grup öğrenci katıldı.

Kaçamak için gelir kuzu tandır yerdi
Törende Enerjisa Yönetim Kurulu Üyesi ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Yılmaz Kanbak, Sakıp Ağa ile ilgili anlattığı anılan ile dinleyenleri hem güldürdü, hem de gözyaşlarına boğdu:

"Sakıp Sabancı Türk halkının moral hocasıydı. O Allah vergisi sempatik ve içten üslubuyla başarısını her fırsatta herkesle paylaştı. KENTSA Sakıp Bey'in en çok huzur bulduğu yerlerden biriydi. Türkan Hanım'dan kaçamak yapıp doyasıya kuzu tandır ve kelle yerdi. O Sakıp Bey'di. En olmadık anda güzergah değiştirir, bütün ekibi şoke ederdi. Hele zamanın Cumhurbaşkanlarından birini kedi merdivenleriyle Kordsa'nın tepesine çıkarışı vardı ki koruma ve güvenlikçiler silahları ellerinde ne yapacaklarını şaşırmış vaziyette koşuştururken Sakıp Bey ise gayet sakin, bacaların arasından KENTSA'yı ve bölgeyi anlatıyordu."

Haberin Devamı